Ilgın dört dörtlük bir ilçe olacak

Ilgın dört dörtlük bir ilçe olacak
Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş, Ilgın’ı Tarihi Şehir Ilgın, Turizm ve Kültür Şehri Ilgın, Sanayi ve Ticaret Şehri Ilgın, Tarım ve Hayvancılık Şehri Ilgın olarak 4 aksa böldüklerini ifade etti.

Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş, Ilgın’ı Tarihi Şehir Ilgın, Turizm ve Kültür Şehri Ilgın, Sanayi ve Ticaret Şehri Ilgın, Tarım ve Hayvancılık Şehri Ilgın olarak 4 aksa böldüklerini ifade ederek, “Ilgın için 2022 inşaat yılı, 2023 ise açılışların ve üretmenin yılı olacak. Ilgın dört dörtlük bir ilçe olacak” dedi.

Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş, Pusula Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rasim Atalay’a nezaket ziyaretinde bulundu. Ilgın’da devam eden ve hizmete giren yatırımların konuşulduğu ziyarette Başkan Yalçın Ertaş, ilçeyi her alanda güçlendirmeye devam ettiklerini ifade etti.

dsc-2048.jpg

11-07-2022-13-36-48-001.jpg

Ilgın’ı 4 aksa bölerek projeler gerçekleştirdiklerini aktaran Başkan Ertaş, “Tarihi Şehir Ilgın, Turizm ve Kültür Şehri Ilgın, Sanayi ve Ticaret Şehri Ilgın, Tarım ve Hayvancılık Şehri Ilgın olarak 4 bölgeye ayırdık. Tarihi şehrin altında Osmanlı Kent Meydanı Projesi, Millet Bahçesi, Kaplıca Master Planı’nın, hamamların, tarihi yerlerin dekorasyonu yer alıyor. Ticaret şehrinin altında OSB’miz var. Yılbaşından itibaren arsa tahsisleri yapılacak. Bununla beraber kooperatif anlamında sanayi şehri kuracağız. Uygun fiyatlarda yatırım yapılması maksadıyla yapılacak bir proje. 500 ve bin metrekareden oluşan dükkanların yer aldığı bir sanayi şehri olacak. Ne küçük, ne de çok büyük sanayi işletmelerinin yer alacağı bir alan olacak. Üretmek bizim için çok önemli. Bütün projeleri aynı anda yürütüyoruz. Bizim için organize sanayi önemli olduğu kadar, Kaplıca Master Planı da önemli. Tarım ve hayvancılık alanında yapacağımız yatırımların yanında tarihi yatırımlarımızda önemli. Bir bütün olarak kalkındırmamız lazım. Siz fabrikaları kurdunuz. İstihdamı sağladınız çalışıyorsunuz. O çalışanın mesai sonrası sosyal hayatı olacak. Bu insanlar nereye gidecek düşünmek gerekiyor” dedi.

2022-10-26-19h11-38-001.png

dji-0130-001.jpg

EN BÜYÜK GERİ DÖNÜŞLER EKMEK FIRININA

Bu zamana kadar birçok proje yaptık ama vatandaşlarımız tarafından en büyük geri dönüşü yeni hizmete aldığımız ekmek fırını oldu. Ekmeğin kalitesi bakımından ve uygun fiyattan dolayı çok olumlu geri dönüşler aldık. Her ne kadar piyasada fırınlar olsa da vatandaşlarımız belediye fırını olsun istiyorlardı. Gelip almayan insanlar bile bu şekilde düşünüyordu. Belediye ekmek fırınımız ilçede ekmek fiyatlarını da çek etti. Biz fiyatı 2.75 belirleyince bizimle birlikte 2.75 yapan oldu. 3 liraya indirilenler oldu. Bir Osmanlı Kent Projesi 85 milyon liralık yatırım. Millet Bahçesi 75 milyon liralık yatırım. Ekmek fırını kadar güzel geri dönüşü şuana kadar alamadık. Vatandaşın sofrasında her gün siz varsınız. Yaptığımız kamuoyu çalışmasında bizden en fazla fırın ve düğün salonu isteniyordu. Şimdi de kır düğün salonu projesine başladık. Ayrıca AVM ve düğün salonu projemiz var” diye konuştu.

dji-0170-001.jpg

dji-0179.jpg

KAPLICA MASTER PLANI

‘Ilgın’a ‘Kaplıca Diyarı’ diyeceksek, Kaplıca Diyarı’nda tabi ki 5 yıldızlı otel olması gerekiyor’ diyen Başkan Ertaş, “Göreve gelir gelmez Kaplıca Master Planı oluşturduk. 5 yıldızlı otel, 32 apart villa, sağlık turizmine yönelik kısım nerede olacağı çalışmasını gerçekleştirdik. Şuan bu alanın içerisinde resmi daireler var. Bu resmi dairelerin başka alanlara kaydırılması ile ilgili çalışma yaptık. Apart villalarını belediye olarak kendi bütçemizle yapacağız. 5 yıldızlı otelin de yatırımcısı var. Yatırımcı nasip olursa çalışmalara başlamış olacak. Sağlık turizmi yatırımcısı ise yaklaşık 45 turizm şirketinin birleştiği bir ortaklık anonim şirketi. Konya’ya 87 kilometre kadar yakın olmamız, yol üzerinde olmamız büyük bir avantaj. Master planımız içerisine bir de Millet Bahçesi’ni oturttuk. 112 bin metrekare alanda 4 kilometre yürüme yolu, fitness salonları, amfi tiyatrosu, bakı terasları, cam seyir balkonu, 52 bin metrekare yeşil alan, millet kıraathanesi, yöresel ürünlerin satış yerlerinin olduğu güzel bir alanı da kaplıca bölgesine yapmış olacağız. Kaplıca bölgesine gelen Ilgınlı vatandaşlarımız ve ilçe dışından gelen misafirlerimiz buradan da yararlanmış olacak. Kaplıca bölgesinde kalma süreleri uzayacak. Ayrıca bu bölgeye çalışma ofislerinin olduğu bir bina yapacağız. Tatile gelen vatandaşlarımız bu çalışma ofislerinde günlük yapmaları gereken işleri bilgisayar başında yapacaklar ve tatillerine daha sonra devam edecekler. Hem paralarını kazanacaklar hem tatillerini yapacaklar” şeklinde konuştu.

dji-0229.jpg

ESKİ CEZAEVİ EĞİTİM MERKEZİ OLACAK

3 tane kütüphane yapmak için kolları sıvadıklarını söyleyen Başkan Ertaş, “Lala Mustafa Paşa Külliyesi içerisine bir toplantı ve okuma salonu, Kültür Merkezi’nin altına 0-7 yaş çocuklarımıza kütüphane, eski cezaevine de yaklaşık 7 milyon lira para harcayarak restore edeceğiz. Burada da çocuk sinema salonu, çocuklar için kütüphane, büyükler içinde kütüphane ve çalışma salonu, kafeterya olacak. İhalesi gerçekleştirildi. Yer tespiti yapılacak. Nasip olursa Haziran 2023’e kadar da hizmete açmış olacağız. Bizim projelerimizin kimisi ihale aşamasında, kiminin yapımına başlanmış durumunda. Ilgın için 2022 inşaat yılı, 2023 ise açılışların ve üretmenin yılı olacak. Göreve başlarken hazırladığımız çalışma takvimi doğrultusunda sekteye uğramadan hizmetlerimize ve yatırımlarımıza devam ediyoruz” dedi.

dji-0238.jpg

‘BUĞDAYI BUĞDAY GİBİ SATMAK İSTEMİYORUM’

Ilgın’ın bölgesi için ticari merkez konumunda olduğunu da söyleyen Ertaş, “24 bin metrekare alanda kurulmuş olan günlük 800 büyükbaş, bin 600 küçükbaş giriş çıkışının olduğu büyük bir hayvan pazarımız var. Pazarımıza Kadınhanı’ndan, Tuzlukcu’dan, Doğanhisar’dan gelen pazarcılarımız var. Ilgın böyle bir konumda. Altınekin’e kadar mobilyada satan bir ilçeyiz. Bu ticaretle birlikte imalata da yönelmek istiyoruz. Ben artık buğdayı buğday gibi satmak istemiyorum. Şekeri şeker gibi satmak istemiyorum. Ilgın’da günlük 200 ton süt çıkıyor. Bu sütün peynir olarak çıkmasını istiyoruz. Bununla ilgili Süt Birliği ile çalışmamız var. Nasip olursa Ilgın’a özgü peynir üretimine başlayacağız” ifadelerini kullandı.

dji-0243.jpg

‘BAKANLARIMIZIN BÜYÜK DESTEKLERİ VAR’

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın desteklerini hiç esirgemediğini de söyleyen Ertaş, “Sağlık Bakanımızın destekleriyle İlçe Sağlık Müdürlüğü binası ile birlikte 2 Aile Sağlığı Merkezi kuruldu. Hem de eski devlet hastanesinin olduğu yerde, büyük bir alanda. Vatandaşlarımız bu alanlarda yürüyüşler yapıyor, oturuyor. Murat Kurum Bakanımızın ilçemizde 180 milyon liralık yatırım desteği var. 40 milyon liralık da Fahrettin Koca Bakanımızın var. Osmanlı Kent Meydanı Projesi 95 milyon liralık bir proje. Millet Bahçesi 75 milyon liralık bir proje. Sadece bu 2 projenin maliyeti 170 milyon lira. Bakanlarımızın destekleri sadece Ilgın’a değil, tüm Konya’ya. Bakanlarımız olmasa biz bu kadar büyük projelerin içerisine giremezdik” diye konuştu.

resim35.jpg

resim36.jpg

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN BÜYÜK YATIRIMLAR

Büyükşehir Yasası ile birlikte birçok projede Konya Büyükşehir Belediyesi’nin büyük desteklerinin olduğunu ifade eden Ertaş, “Örneğin Osmanlı Kent Meydanı Projesi’nde de ihalelerin süreçlerinin takibini Büyükşehir Belediyesi yaptı. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ilçemize çok büyük yatırımları var. Altyapı ve üstyapıda çok önemli yatırımları var. Büyükşehir Yasası ile birlikte dış mahalle dediğimiz köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın çöpleri toplanıyor. Şuanda Ilgın’da kilitli parke taşı yapılmadık mahallemiz kalmadı. Ilgın’da şuan doğalgazın girmediği mahalle yok. Seçim çalışması yaptığımız dönemde mahalle sakinleri ile bir araya geldiğimizde bir vatandaşımız bana, ‘Biz artık merkez mahalle olduk değil mi’ diye sordu. Bende evet dedim. Bize tramvay ne zaman gelecek diye sordu. Vatandaşlarımız ileriyi görüyor. İşin artık oralara kadar gittiğinin farkında. Düne kadar biçer döver makinesinin, patoz makinesinin ne olduğunu bilmeden 2 ayda hasat kaldırırken, şuan çiftçilerimiz bir günün 5 saatinde bir yılın hasadını bitiriyor. Bizler hedefimizi yüksek tutalım. Yapabildiğimizi yapalım. Mesela bende kaplıcadan Millet Bahçesi’ne teleferik düşünüyorum” dedi.

resim37.jpg

ILGIN’DA SPOR

Belediye olarak spor alanında da çeşitli başarılar kazandıklarını, çalışmalar yürüttüklerini aktaran Ertaş şu şekilde konuştu, “Süper Lig’de oynayan hokey takımımız var. Futbolda süper amatörde takımımız var. Geçen hafta Karapınar’ı 2-0 yendi ve şuan 2. sırada. Takımımız 3-4 transferimiz dışında Ilgınlı çocuklarımızdan oluşmakta. Konyaspor hepimizin değeri. Konyaspor Süper Lig’de yarışsın. Biz de ona futbolcu yetiştirelim.” Mehmet Günnar

dsc-2051.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.