Ilgın'da 370 Dekar Tarım Arazisi Suya Kavuşuyor

Ilgın'da 370 Dekar Tarım Arazisi Suya Kavuşuyor
Konya Büyükşehir Belediyesinin yaptığı sulama yatırımları ile Ilgın'daki 370 dekar tarım arazisi suya kavuşacak.Konya Büyükşehir Belediye...

Konya Büyükşehir Belediyesinin yaptığı sulama yatırımları ile Ilgın'daki 370 dekar tarım arazisi suya kavuşacak.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek yaptığı yazılı açıklamada, şehir genelinde ihtiyaç duyulan bölgelerde sulama yatırımlarına devam ettiklerini belirterek, üretimi artırmak ve çiftçinin kalkınmasını sağlamak amacıyla tarıma ve tarım projelerine destek verdiklerini belirtti.

Köyden şehre göçü önlemek ve halkın doğduğu yerde kaliteli bir yaşam sürmesi için ilçe ve beldelerde tarımsal yatırımlara ağırlık verdiklerini aktaran Akyürek, Ilgın'ın Dığrak Mahallesi'nde gölet ve damlama sulama tesisi inşaatının devam ettiğini bildirdi.

Akyürek, göletin tamamlandığında 126 bin metreküp su depolama hacmine sahip olacağını ve proje tamamlandığında 370 dekar tarım arazisinin sulama imkanına kavuşacağını aktardı.

Açıklamada ayrıca, "Ilgın Dığrak Göleti ve Damlama Sulama Tesisinin, 1 milyon 200 bin liraya mal olacağı bilgisine yer verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.