Ilgın'da Engellilere Yönelik Ücretsiz Okçuluk Kursu

Ilgın'da Engellilere Yönelik Ücretsiz Okçuluk Kursu
Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Ilgın ilçesinde engellilere yönelik okçuluk kursu açıldı.Bedensel engelli okçuluk antrenörü Cemil Çevik, yaptığı...

 Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Ilgın ilçesinde engellilere yönelik okçuluk kursu açıldı.

Bedensel engelli okçuluk antrenörü Cemil Çevik, yaptığı açıklamada, Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen kursa, Ilgın Belediyesi’nin de malzeme desteği sağladığını belirtti.

Kursun kapalı spor salonunda verildiğini ifade eden Çevik, şunları kaydetti:

"İlk etapta 2 bedensel engelli sporcuya eğitim veriyoruz. Ilgın’da okçuluğa merakın her geçen gün arttığını gözlemliyoruz. Ayrıca Ilgın’da bir ilk olarak bu spora 2,5 ay önce başladık. Eğitimi ilk etapta engelli sporculara ikinci etapta ise gelişim çağındaki çocuklara veriyoruz. İnşallah Ilgın’ı temsil etmek üzere paralimpik oyunlara hazırlanıyoruz." 

Çevik, ücretsiz olarak devam eden okçuluk kurslarına kayıtlarının devam ettiğini ve yeni kursiyerleri beklediklerini söyledi.

Kursiyerlerden Nurgül Mangır ise ilk başta tedirgin olarak başladığı okçuluk kursunun ilerleyen günlerde kendisine özgüven verdiğini bildirdi.

Antrenörümüz Cemil Çevik'in telkinleriyle bu işi artık severek yaptığını anlatan Mangır, "Artık çalışmalarım heyecanımdan rüyalarıma giriyor. Bir sonraki antremanı iple çekiyorum ve beni hergün işime, kursuma getirip götüren babamı çok seviyor ama şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.