Ilgın'da Jandarmadan Servisler Araçlarına Denetim

Ilgın'da Jandarmadan Servisler Araçlarına Denetim
Ilgın İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma trafik timleri, ilçe genelinde servis araçlarına yönelik yaptığı denetim ve kontrollerini sıklaştırdı.Beyşehir-Ilgın...

Ilgın İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma trafik timleri, ilçe genelinde servis araçlarına yönelik yaptığı denetim ve kontrollerini sıklaştırdı.

Beyşehir-Ilgın karayolundaki uygulama noktasında jandarma trafik timlerinin servis araçlarına yönelik denetimlerine jandarma asayiş timleri de destek verdi. Jandarma trafik timleri, uygulamalarında tarım işçisi, okul servis araçlarını ve sürücülerini okul servis aracı denetim formuna göre kontrol etti, eksikleri olup olmadığını denetledi.

Trafik timleri, sürücü ve yolcuların emniyet kemeri takıp takmadığını, fazla işçi ve öğrenci alıp almadığını, servise öğrenci dışında yolcu alıp almadığı, aracın zorunlu kış lastikleri takılı olup olmadığı, farların tamamının yanıp yanmadığını, öğrencilerin biniş ve inişleri sırasında 'dur' yazılı lamba kullanılıp kullanılmadığı, koltuklarda emniyet kemeri bulunup bulunmadığı, okul taşıtı ibaresi yazıp yazmadığı gibi formda yer alan bilgileri kontrollerinde inceleyerek mercek altına aldı.

Kurallara uymayan servislerin sürücülerine cezai işlem uygulandı. Fazla işçi taşıdığı tespit edilen servisteki yolcular indirilerek, yol kenarında bekletildi. Servis şoföründen uygulama noktasında kalan işçileri tekrar alması istendi.

Uygulamada son bir hafta içerisinde işçi ve öğrenci servisleriyle ilgili yaşanan ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarına dikkat çeken jandarma ekipleri, bu tür denetim ve kontrollerin bundan sonra da devam edeceğini ifade etti. 

Jandarma uygulamada fazla yolcusu bulunmayan, emniyet kemeri takılı olan ve eksik evrakı olmayan sürücülere teşekkür etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.