İlhan Palut: O maçlar beni çok üzdü

İlhan Palut: O maçlar beni çok üzdü
İttifak Holding Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Galatasaray ve Trabzonspor maçlarının kendisini üzdüğünü söyledi

İttifak Holding Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut takımının ilk 12 haftadaki performansını değerlendirerek hedeflerini anlattı. yayıncı kuruluşa konuşan Palut, Geçen senenin ikinci yarısı itibariyle göreve başladığını ve geçen sene kümede kalma yarışı içinde kendilerini bulduklarını belirten “Bu seneye döndüğümüz zaman oradan anlımızın akıyla çıktık. Bu sene sezon başı çalışma­lar ve takımımızla bir kamp yapma şansımız oldu. Geçen seneden ya­vaş yavaş başladığımız kendi oyun felsefemizle ilgili çalışmaları daha yoğun yapma şansı bulduk. Çünkü biliyorsunuz geçen sene çok özel bir seneydi. Çok üst üste maçlar, hafta içi maçlar, pandemi sonrası dönemi biliyorsunuz. Bu sene başında bu fırsatı daha çok yakaladık. Oyuncu­larımız bu konuda daha çok pratik yapma fırsatı buldu. Ve sezona çok iyi başlangıç yaptık. Ondan sonra bir duraklama dönemi başladı. Be­raberliklerin ve en son Galatasaray mağlubiyetinin olduğu bir dönem bu. Son üç haftaya baktığımızda da 3 puanlarla geçtik. Totalinde bak­tığımızda ilk 12 haftaya puan çok önemli ama puan dışı oyun anlamın­da benim kabul edebileceğim çalış­tıklarımı istediklerimi takımımdan gördüğüm bir periyottu. Bunu da puan olarak da istediğimize yakın bir düzeyde gerçekleştirdiğimiz için bizim için umduğumuz bir başlangıç oldu diyebilirim” şeklinde konuştu.

FUTBOLCULARIN BİREYSEL GELİŞİMİ TAKIMIN GELİŞİMİ DEMEK

Oyuncu bazında güzel bir nok­tada olduklarını ifade eden Palut, “Teknik direktör için hem takımın gelişimi önemli hem de beraber çalıştığınız oyuncuların fiziksel ve sahadaki taktik anlayışında perfor­mansını artırabiliyor musunuz bu önemli. Ben bunu net bir şekilde görebiliyorum. Bu benim için çok mutlu edici. Serdar Güler ilk örnek. Sezon sonunda Antalyaspor’da soru işaretleri ile bakılan bir oyuncu. Bir çapraz bağ ameliyatından çıkmış ve çok az sürelerle takımına katkıda bulunmuş buraya geldikten sonra da bir hazırlanma süreci oldu. Ve tekrar eski günlerini anımsatan performanslar gösteren bir Serdar Gürler. Abdülkerim’in milli takı­ma gitmesi ve artan performansı. Burada göz ardı edilen oyuncular da var. Örneğin Ahmet Çalık, hem Galatasaray öncesi hem Galatasa­ray’daki iyi dönemlerini andıran performansına tekrar çıkıyor. Gu­ilherme, Amir, Sokol yine çarpıcı bir örnek. Süper Lig’deki durumu tartışılırken şimdi Süper Lig’deki en verimli forvetler arasında. Bunu da görmek açıkçası beni mutlu edi­yor. Futbolcuların bireysel gelişimi takımın gelişimi demek” dedi.

untitled-1.jpg

NE KADAR ÇOK PUAN ALABİLİRSEK ONUN ÇALIŞMALARINI YAPACAĞIZ

Kalan 7 haftadaki hedeflerinden bahseden Palut, “Biz bunu 7 hafta­lık bir periyot olarak düşünmedik. Çünkü burayı bir 7 hafta olarak düşünmenin bana bir getirisi oldu­ğunu düşünmüyorum. Şuan sadece Rizespor maçından en iyi sonucu almaya çalışacağız. O bitince sonuç ne olursa olsun yine aynı çalışmalar içerisinde olacağız. Ama ligin totali ile alakalı ben şunu söylüyorum. Artık ligin son üçte birlik bölümüne girileceği zaman. Her takım puan tablosundaki yerini almış ve belirli sınırlar çizilmiş olacak. Biz bura­da önümüzdeki hedef bize nereyi işaret ediyorsa bunu sonuna kadar kovalayacağız. O ana kadar ne kadar çok puan alabilirsek biz onun çalışmalarını yapacağız” dedi.

FUTBOLDA İSTİKRARI SÜRDÜRMEK ÇOK ÖNEMLİ

“Üst sıralara tutunalım üst sıra­lardan kopmayalım, emin adımlarla gidelim düşüncesi bende hep vardı” diyen Palut, “Neden bugün Kon­yaspor için bir çıkış senesi olmasın diye düşünüyorduk. Bunu güzel bir yere oturttuk. Tabi futbolda istik­rarı sürdürmek çok önemli bunun farkındayız. Aynı ciddiyet aynı kon­santrasyonla oynayacağız. Mesela kötü bir Kasımpaşa maçı oynadık. 2-0’dan 2-2’ye geldi ve baktığınız zaman Kasımpaşa bir gol daha bulmaya bizden çok daha yakındı. Mesela öyle maçlar sorası cebimize bir puan koymuş gibi hissediyoruz. Ama Galatasaray maçı ve Trab­zonspor maçı gibi maçlar da var. Trabzon tabi maçın başında eksik kaldı. Biz maçı çok kolay kazana­bilecek pozisyonlar yakalamışken oradan da bir puanla döndük. Kasımpaşa’da bir puan kazandık desek de Galatasaray ve Trabzon maçları beni üzdü” dedi.

ÖNÜMÜZE YENİ HEDEFLER KOYMALIYIZ

Göztepe’ye gelişinin bir milat ol­duğunu söyleyen Palut, “Bu sadece benim o zaman ki yaşımla alakalı bir durum değildi. Sonuçta İlhan Palut olarak Süper Lig’de üç bü­yükleri bir kenara bırakalım. Süper Lig’de bile oynamış bir futbolculuk kariyerim yoktu. Bu nokta birinin de alt liglerden tırnaklarını kazıyarak Süper Lig’de teknik direktörlük yapabileceğini gösterdi. Göztepe’de ilk girişimiz de çok iyi olmuştu. On­dan sonra kulüplerin, yönetimlerin, başkanların benin tipim hocalara güveni arttı. Bugün sevindirici bir şekilde bu sayı çok fazla oldu. Bu demek değildir ki tecrübeli teknik direktörlerin edinimlerinden biz yararlanmayacağız. Aksine maç önceleri konuşuyoruz sohbetler ediyoruz. Tabi ki zaman durmuyor yeni bir jenerasyon geliyor. Bu­nun birçoğunun Türk antrenörler olması mutluluk verici. Ama bizde önümüze yeni hedefler koymalıyız. İnşallah genç antrenörler ülkemizi Avrupa’da da temsil etme fırsa­tı bulurlar. Bu fırsatı yakalamak hayalimizde var. Şuan Konyaspor’da en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Ama her insan ülkesini en iyi yerlerde temsil etmek ister. Onun için genç jenerasyon hedeflerini yüksek tutmalı. Ben bir eksiğimiz olduğunu düşünmüyorum” şeklinde konuştu.

TARAFTARIN RİZE MAÇI İLE BERABER STADI DOLDURMALARINI İSTİYORUM

“Taraftarımız için önemli sene 100. yılımız ama ayakları yere basan mütevazı bir takımla mücadele ediyo­ruz” diyen Palut, “Ben sıralama adına taraftarımıza bir şey vaat etmiyorum. Ama bir şey vaat ediyorum. Her maç mücadele eden, en iyisini yapmaya çalışan, kendilerine yakışan bir oyun ortaya koymanın mücadelesini veren bir takımı onlara vaat ediyorum. Taraftarında Rize maçı ile beraber stadı doldurmalarını ve bu takımı desteklemelerini istiyorum. Çünkü bu takım daha fazla desteği hak ediyor. Konya’da çokça yürüyüşler yapıyorum ziyaretlerde bulunuyorum. Bahsedilen güveni bana hissettiriyorlar. Bu kazan­dığınız zaman gayet normal. Ama beş maçlık kazanamadığımız dönemde de onların desteğini hissettim. Bu da bize bir sorumluluk veriyor” ifadelerini kullandı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.