İlhan Palut öyle galibiyet de puan da istemiyor: Olmaz olsun!

İlhan Palut öyle galibiyet de puan da istemiyor: Olmaz olsun!
süre geçirilerek elde edilen galibiyet de puana da tepki gösteren Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, "Olmaz olsun öyle puan da, galibiyet de" dedi.

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Süper Lig’de oyuncuların oyunu yavaşlatmasını ve hakemlerin buna müsaade etmesinden rahatsız olduğunu söyledi.

Bu konuda en büyük görevin teknik adamlara düştüğünü ifade eden Palut, “Çok muzdaribim. Bazen Sehic’e at, at şu topu diyorum. Rakip bize diyelim ki bir maçta 10 tane aut attırıyor. Her birinde 15 saniye çalsan 2,5 dakika ediyor. O 2,5 dakikayla puan alacaksan, kazanacaksan olmaz olsun öyle puan da, galibiyet de. Kendime de söylüyorum. En önemli görev bize düşüyor. Süper Lig'de kalecilere kramp giriyor. Kramp giren kaleci aslında diyor ki; “Ben buraya gelen taraftarlarla dalga geçiyorum, bu maçı izleyen çocukların futbol izleme hakkını gasp ediyorum, ayrıca bu çocuklardan kaleci olacaklara diyorum ki takımın öndeyse 85'ten sonra ayağına kramp girdi gibi negatif örnek oluyorum.” Ben, teknik direktör olarak burada üzerime düşeni fazlasıyla yapmaya hazırım. Ben kendimi burada en ‘fair play’i çok düşünen bir antrenör gibi göstermiyorum. Tüm hocalar da benimle aynı fikirdedir.” dedi.

“BİR KERE AT BAKALIM YAPABİLİYOR MU?”

“Burada hakemlerden de bir ricam var” diyen Palut, “Tamam hata yapabiliriz. Bazen VAR’daki hataları da hoş görüyorum, görmüyorum da ‘tamam diyorum öyle karar vermişlerdir’ diyorum. Oyunu oynatmayan oyunculara karşı lütfen dikkatli olun. Bir oyuncu yere yattı mı, durdurmayın oyunu, o oyuncu mutlaka yerden kalkacak, takımının 10 kişi mücadele etmesine müsaade edemez. Kaleci yattı mı bir kez sarı kart gösterin, bir kez oyunu durduran kaleciyi oyundan atın bakalım bir daha yapıyor mu.” ifadelerini kullandı.

“YERDEKİ ÇÖPLERİ TEMİZLE, AYAĞINI DİREĞE VUR…”

İlhan Palut şunları söyledi: “Maç analizlerini izliyorum. Autlarda bazen 30 saniye, bazen 1 dakika çalıyorlar. Topu oraya taşı, yerdeki çöpleri temizle, ayağını direğe vur, tekmeliğini düzelt, çorabını düzelt. Valla üzülüyorum. Türk futbolu profesyonellik adına artık oyunu gasp etmek durumundan kendini kurtarsın.”

“BIRAKIN DA MAÇI YAŞAYALIM”

Teknik direktörlere gösterilen yaklaşımları ve kartları nedeniyle hakemlere eleştirilerde bulunan Palut, “Avrupa’da bakıyorum hocalara maçı yaşıyorlar bazen sahaya adım atıyorlar. Biz de bir sarı kart gösterin İlhan Hocaya bir sarı kart gösterin Çağdaş Hocaya. Bırakın da teknik direktörler oyunu yaşasın. Heyecanımızı bir yaşayalım.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.