İlhan Palut: Türk futbolunda en büyük sıkıntılardan biri "iki yönlü orta saha" eksikliği

İlhan Palut: Türk futbolunda en büyük sıkıntılardan biri "iki yönlü orta saha" eksikliği
Arabam.com Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Türk futbolunda "çift yönlü yerli orta saha" sıkıntısı yaşandığını, yeni "Emre Belözoğlu"ların arandığını söyledi.

Arabam.com Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Türk futbolunda çift yönlü yerli orta saha sıkıntısı yaşandığını, yeni 'Emre Belözoğlu'ların arandığını söyledi.

Türkiye'de yerli orta sahaların ya ofansif ya da defansif yönünün güçlü olduğunu, teknik adamların Emre Belözoğlu gibi "her iki yönü de güçlü" olan oyuncu sıkıntısını çektiklerini belirterek, "Türk futbolu çalışmayla, güvenmeyle iki yönlü orta saha oyuncularını çıkaracaktır." dedi.

Yayıncı kuruluş Beinsports'a bağlanarak açıklamalarda bulunan İlhan Palut, Amir Hadziahmetovic’in orta sahadan hücuma verdiği katkıyla ilgili soruya, Soner Dikmen ve Oğulcan Ülgün'ün bu özelliklerinin olmadığını ancak her iki oyuncudan da umutlu olduğunu ve bu konuda olgunlaşmaları gerektiğini ifade etti.

aw785342-01.jpg

YENİ BİR EMRE BELÖZOĞLU ARIYORUZ

İlhan Palut, “Yeni bir Emre Belözoğlu arıyoruz. Hem oyunu kurabilecek, hem gidip rakip18 yayı üzerinde gol pozisyonları ve şutlar yakalayabilecek. Bunun ikisini bir arada, Amir’de olduğu gibi, Türk oyuncularda yakalayamıyoruz. Yeni nesil oyuncuların ya ofansif yönü güçlü oluyor hakan Çalhanoğlu tarzında oluğu gibi orta sahada savunma görevlerinde çok da tercih etmediğiniz bir oyuncu tipi oluyor. Ya da 6 numara pozisyonunda bölge oyuncuları oluyor ve bunları rakip ceza sahasına göndermekte zorluk çekiyoruz. Amir bunun tam bir karışımı. Rakip kanat oyuncularımıza ve forvet oyuncularımıza önlem alır ama orta sahadan koşan oyuncular takipsiz kalır. Soner ve Oğulcan Ülgün’le de bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bu konuda çok umutluyum. İki oyuncumuzun da birinci bölgede oyun kurup topu ikinciyi bölgeye taşıması noktasında olgunlaşması gerekiyor. Berkay örneğinde de savunma noktasında Berkay’da eksikler görüyorum. Oyun kurulumu iyi ama savunma agresifliği yeteri kadar yok. Çalışmayla, güvenmeyle Türk futbolu iki yönlü orta saha oyuncularını çıkaracaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum