İlhan Palut'tan yeni sezonla ilgili "transfer" açıklaması

İlhan Palut'tan yeni sezonla ilgili "transfer" açıklaması
Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut , yeni sezon transferiyle ilgili konuştu. "İstikrar" vurgusu yapan başarılı teknik adam, öncelikle kadronun korunmasının kendisi için en önemli transfer olacağı mesajını verirken "Bunun yanında takviye de şart" dedi.

Konyaspor Teknik Direktör İlhan Palut, transferler ilgili düşüncelerini açıkladı. Bazı oyuncuların büyük bütçeli takımların transfer listesinde olduğuna dikkat çeken Palut, istikrarı seven bir teknik adam olarak kendisi için kadroyu korumanın çok önemli ve değerli olacağını söyledi.

Bu sezon takım oyunuyla bulundukları yere geldiklerini, bireysel yetenekle hiç maç kazanmadıklarının altını çizen başarılı teknik adam "Bireysel yetenekleriyle öne çıkan 2-3 oyuncu transferiyle" takıma bu anlamda çeşitlilik ve zenginlik katabileceklerini söyledi.

BEN İSTİKRARI SEVEN BİR HOCAYIM

Radyospor'da Nazım Türknas-Volkan Yılmaz-Selim Manav'ın sunduğu "Üçleme" programına konuk olan İlhan Palut transferle ilgili şunları söyledi: "İlk önce takımımızı korumak, aslında bizim için çok önemli ve değerli. Örneğin Başakşehir'e bakarsak sürekli üst sıralara oynadılar ve en sonunda başardılar. Biz de buralara tutunmalıyız, devamlılık sağlamalıyız. Çünkü istikrarı seven ve istikrardan yana bir antrenörüm. Zira istikrarın sağlanması gerek. Örneğin Başakşehir'e bakarsak sürekli üst sıralara oynadılar ve en sonunda başardılar. Biz de buralara tutunmalıyız, devamlılık sağlamalıyız. Tabii bunun yanında da takviyeler şart. Bazı oyuncularımız gerçekten daha güçlü ekonomisi olan takımların dikkatini çekti. Konyaspor kulübüne de üst sıralara oynama alışkanlığı kazandırmak istiyoruz. Bunun için tabii ki belli bir ekonomik güç lazım. Artık futbol artık ekonomik bir güç. “Konyaspor kötü oynadı ama bu oyuncuda çıktı maçı getirdi” diyebileceğimiz bir durum hiç yaşamadık. Belki bunu sağlayabilecek 2-3 oyuncu ile beraber hedeflerimize yürümede daha fazla çeşitlilik sağlayabiliriz. Yönetimle de bu konu üzerine konuşuyoruz. Geçen haftaya kadar konuşmuyorduk. Kendimi kapatmıştım. Ama bu hafta başından itibaren konuşmaya başladık."

LİGİN FARK YARATAN TAKIMI OLACAĞIZ DEDİK

Sezon öncesine de giden İlhan Palut, "Sezon başında Erzurum kampında hazırlandık. Konyaspor zaten iki sene öncesine baktığımız zaman son anda Başakşehir ve Trabzon galibiyetiyle ligde kalmayı başarmıştı. Ben devre arasından iki maç sonra geldim. “Acaba yine alt sıralara mı oynuyoruz. Alt sıralara çok yakınız” endişesi vardı. Sezonun sonuna doğru rahatladık ve iyi bir yerde bitirdik. Bu sene başlayınca ne Konyaspor camiasına ne sizin futbolcu karakterinize yakışmayan sıralamalar var. Şunu söyledim her sene ligde üst sıralarda yer edinen bir sürpriz takım çıkıyor. “Bu sene bunu hedefleyeceğiz. Ligin fark yaratan takımı olacağız” şeklinde de konuştuk. Oyuncularımızda güzel bir reaksiyon gösterdiler. Her şey mükemmel mi gitti? Tabii ki de hayır. Ama istemediğimiz sonuçlar istemediğimiz oyunlar olmadı mı? Kesinlikle oldu." dedi.

KONYASPOR’DA KALDIĞIMIZ SÜREDE EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Palut Konyaspor'daki geleceğiyle ilgili ise şunları söyledi "Şu zamana kadar Konyaspor’da çalışırım diye bir fikrim yok. Teknik direktörün zaten bu zamana kadar çalışırım giderim gibi bir düşüncesi olamaz. Çünkü konsantrasyonu bozulur. Biz Konyaspor’da kaldığımız sürede en iyisini yapmaya çalışacağız. Konyaspor’u aldığımız bir noktadan daha iyi bir noktaya bırakmak bizim için başarı sayılacak. “Biz başardık artık burada da Konyaspor için yeni bir heyecan olur” dediğimiz nokta gelirse ki bunun için kafamda net bir tarih belirlemiş değilim. Çok uzun yıllar sonra da olabilir bu. O zaman belki yeni bir maceraya atılırız."

AHMET ÇALIK’IN VEFATI YIKIMDI

"Ahmet Çalık’ın vefatı gerçekten bir yıkımdı" diyen Palut, şöyle devam etti: "Kolay bir süreç değildi. Bunu da bence olabildiğince beraber tolere ettik. Gerçekten ligin üstünde kalabilme yarışı, takım reaksiyonu ve mental yorgunluğu ile hep üst sırada kalabilecek performansı sürdürebilme gerçekten bir tecrübe belki de. Teknik adam içinde geçerli. Düşüşün elimde bir ölçeği yok. Ligi 70 puanla bitirebilecek bir takımız. Ben düşüşten bahsedemem 70 puan lig şampiyonluk puanıdır. Bu konuda haksızlık da Konyaspor’a yapamam. Üst sıraları hedefleyen bir Anadolu takımı diyelim, hep kabul edilebilir bir performans vardı. Düşüşlerimiz oldu mu? Evet. Çünkü bizim takım şöyle bir takım. En az futbolcularımızın yüzde 80 performansını sahaya yansıtması lazım ki biz bir maçı çünkü takım oyunu oynuyoruz, beraber mücadele veriyoruz. Şunu görmedim veya duymadım: “Konyaspor çok kötü oynadı ama işte bu da bireysel yetenekleriyle maçı aldı” gibi bir şey bizim takım için söz konusu değil."

ERSAN PARLATAN İÇİN MUTLU OLDUM

Yardımcı antrenör Ersan Parlatan hocanın ayrılışına dair de konuşan İlhan Palut şu ifadeleri kaydetti: "Biz biraraya gelirken zaten şöyle konuştuk; ben pro lisansa sahip bir hocayla çalışmak istiyordum. Ersan hocamızla da tanışıyorduk zaten, konuşurken de kendisi bana 'ben teknik direktörlük de yapmak istiyorum, ilerde bir teklif gelir de gidersem hazırlıklı ol' demişti. O bakımdan ben de teklif geldiğinde çok mutlu oldum. Bizim her insanın kendi kariyer planlamasına saygımız var onun için Ersan hocayla da herhangi bir sorunumuz yok."

GÖZTEPE CAMİASINA MESAJ

Göztepe taraftarından gelen sevgi mesajlarına da karşılık veren Palut, konuşmasını şöyle bitirdi: "İlk Süper Lig deneyimim. Göztepe'de çok güzel dostluklar kurdum. Anılarımızın olduğu bir camianın ligi böyle bitirmesi kötü oldu. İnşallah toparlanıp başarılı olmaya devam ederler. Hepsine sevgilerimi sunuyor başarılar diliyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.