İlhan Palut'tan "Pro Lisans" tepkisi: Bu sistemin kesinlikle değişmesi lazım!

İlhan Palut'tan "Pro Lisans" tepkisi: Bu sistemin kesinlikle değişmesi lazım!
Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut: "Pro Lisans kursuna alırken Milli takımda bir iki maç oynayan oyunculara ya da Süper Lig’de üst düzey oynayan oyunculara korkunç iltimaslar var"

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Pro Lisans sistemini eleştirdi.

Antalya kampında Tivibu Spor'a açıklamalarda bulunan Palut, kendisinin "Pro Lisans" kursunu başarıyla tamamladığını vurguladı.

İlhan Palut, "Benim üzerimde bir baskı oluşturuyordu. Çok şükür çağırdılar, başarıyla tamamladık kursumuzu. Geçen sezon Adana Demir maçıyla beraber Pro Lisans haklarıyla çalışmaya başladım. Tabi ki önemli. Tamam takımınıza antrenman yaptırabiliyorsunuz, taktiğini belirleyebiliyorsunuz, kenardan uyarılar yapabiliyorsunuz ama maç önü, maç sonrası takımınızı temsil edemiyorsunuz teknik direktör olarak. Bu bir eksiklikti. Pro Lisans ile çalıştığım için şu an daha rahatım. Bunu bekleyen antrenörlerimiz var. Onlar da inşallah kısa zamanda alırlar. " dedi.

Kursa alımlarda Milli Takımda bir iki maç oynayan oyunculara ve Süper Lig’de üst düzey oynayan oyunculara iltimas tanındığını savunan İlhan Palut şunlar söyledi: "Pro lisans kursuna antrenör alım kriterlerini güncelleme çalışmaları yapabiliyor. Çok korkunç bir şekilde milli takımda bir iki maç oynayan oyunculara ya da Süper Lig’de üst düzey oynayan oyunculara çok korkunç iltimaslar var Pro Lisans kursuna alırken. Tamam, onlar mükemmel futbolculardı, çok iyi kariyerlerdi, Türk futbolunun çok önemli değerleriydi. Ancak bunun itibarını da ekonomik olarak kazancını da yaşadılar. Antrenörlüğe de 5-0 önden başlamalarına hiçbir şekilde gerek yok. Bu sistemin kesinlikle değişmesi lazım ve Oğuz hocam, Hamit Altıntop önderliğinde bu değişiyor. Herkese eşit şans verilsin, kimse üst düzey futbol oynadı diye önden bu yarışa girmesin ve bu şekilde faal olarak çalışan antrenörlerimiz kulüplerini röportajlarla da temsil etmeye çalışsın. Yanlış anlaşılmasın; Emre Belözoğlu çok büyük bir kariyer, çok iyi bir teknik adam. Şimdi ne diyeceğim; Aykut hoca çok iyi bir kariyerdi çok iyi bir teknik adammış, yani Şenol hocam öyle. Yani İlhan Palut'lara da bu yolda bir şans tanımak lazım. Mourinho, futbolcu değildi. Nagelsmann, futbolcu değildi. Avrupa’da işler böyle yürümüyor. Ülkemizde de bunun değişeceğini düşünüyorum ama ben Pro Lisansın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Sadece bir lisans kağıdı olarak düşünmüyorum. Gerçekten çok değerli eğitimler aldım. İngiltere’den hocalar geldi, çok değerli analistler geldi. Gerçekten o kurs sonrası futbola bakış açımız bir nebze değişti."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.