İlhan Palut'tan transfere dair ipuçları

İlhan Palut'tan transfere dair ipuçları
TRT Spor'a konuşan Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut transferlere dair ipuçları verdi.

Süper Lig'de sezonu 3. bitiren Konyaspor'da teknik direktör İlhan Palut, transferlere dair ipuçları verdi.

TRT Spor'a konuşan Palut'un konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

‘ŞAMPİYONLUĞU HAYAL ETTİM AMA İNANÇ ÇOK OLUŞMADI’

Şampiyonluğu hayal ettim ama çok büyük bir inanç oluşmadı. Çünkü Trabzonspor’un ligin başından itibaren momentumu ele alıp avantajlı bir şekilde yarışı görürdü.

Sürekli puan farkı, belki bizim takımımızın mental olarak bu yarışa ne kadar hazır olduğunu bilemeyişimiz, bu şampiyonluğu bizim için inançtan öte hayal tadında bıraktı.

‘GERÇEK HEDEFİMİZ İKİNCİLİKTİ’

Ama lig ikinciliğine çok inandık. Ama burada özellikle İsmail hocayla birlikte Fenerbahçe’nin güzel bir form grafiği oluştu biz de hatalar yaptık. Gerçek hedefimiz lig ikinciliğiydi ama sonuca ulaşamadık.

AVRUPA

Avrupa’ya son derece ciddi hazırlanacağız. Hedefimiz gruplara kalmak olacak. Burada kura şansı da önemli olacak.

TRANSFERLER

Çok geniş kadrolarla oynamayı sevmeyen bir adamım. Bir istikrar yakalandığında 17-18 kişiyle çevirmeye çalışan bir teknik adamım. 3 kulvarda oynayacağız diye çok transfer düşüncesinde değilim. Yine 20 oynayacak oyuncu gibi bir sayıyı tutturup istikrarı yakalamayı hedefleyeceğiz. Transferde hem Avrupa’dan hem Türkiye’den kulüplerin ilgisini çeken oyuncularımız var. Önce takımdan ne kadar oyuncunun eksileceğini görmemiz lazım. Bunların yerini dolduracağız.

‘SAĞ BEK TÜRK OLACAK’
‘HÜCUMA DA TÜRK DESTEĞİ'

Başkanımız Fatih beyle istişare ediyoruz. Hangi mevkilere ihtiyacımız var. Belki Türk oyunculardan oluşturacağız. Hücuma da bir Türk oyuncu almak istiyoruz. Türk oyuncular noktasında elimizi rahatlatmak istiyoruz. Scout ekibi hazırlığını yaptı bizde listemizi verdik. Bunları harmanlamak istiyoruz. Gönül istiyor ki kadromuzu koruyalım üstüne de nokta transfer yapalım.

‘İNŞALLAH ABDÜLKERİM KALIR’

Biz 7+4 kuralına göre planlama yapacağız. 8+3 devam ederse de elimiz yerliler noktasında rahatlar. Adil, Uğurcan, Soner, Oğulcan gibi gelişim gösteren kullanabileceğimiz oyuncular var. İnşallah Abdülkerim de kalır.

BEŞİKTAŞ’TAN TEKNİK DİREKTÖRLÜK TEKLİFİ ALDI MI?

Öyle bir resmi teklif olmadı. Bu sene buraya gideyim, bu sene burada son, bir başarıda göstereyim de bunu maddiyata çevireyim düşüncesinde değilim. Konyaspor’la 2 yıllık sözleşme imzaladım. Bana güvenilen bir yerdeyim. Doğru işler yapabildiğim yerdeyim. Şu anda Konyaspor’da çalışmaktan çok mutluyum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.