İlk bayram ziyareti şehit olan oğullarına

İlk bayram ziyareti şehit olan oğullarına
Hakkari’nin Çukurca bölgesinde PKK’lı teröristler tarafından önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Yasin Sarı’nın ailesi ilk bayram ziyaretlerinde oğulların mezarı başındaydı.

Hakkari’nin Çukurca bölgesinde PKK’lı teröristler tarafından önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Yasin Sarı’nın ailesi ilk bayram ziyaretlerinde oğulların mezarını ziyaret etti. Mezarı başında gözyaşı döken Gülizar ve Erol Sarı, oğulları olmadan geçen bayramın kendileri için bir şey ifade etmediğini dile getirdi. Anne Gülizar Sarı, oğlu Yasin’in hayalinin şehit olmak olduğunu söyledi.

090920191028099556096.jpg

OĞLUMUZ OLMADAN İLK BAYRAM

Konya’da geçtiğimiz yıl Eylül ayında şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Yasin Sarı’nın ailesi, ilk bayram ziyaretlerini oğullarının kabrinde gerçekleştirdi. Oğullarının eksikliğini hep hissettiklerini dile getiren baba Erol Sarı, “Oğlumuzun bıraktığı boşluk dolmuyor. Bu bayramda ilk oğlumuzu ziyaret ettik. Her zaman gelmeye çalışıyoruz, ama bu başka. Oğlumuz olmadan ilk bayram. İçimizde hep hasret var. Allah başka acı yaşatmasın” dedi.

dsc-0407.jpg

HAYALİ ŞEHİT OLMAKTI

Anne Gülizar Sarı, oğlu Yasin Sarı’nın hayalinin şehit olmak olduğunu ve hayalinin de gerçek olduğunu ifade ederek, “Hayali asker olmaktı, asker oldu, şehit olacağım derdi, şehit oldu. Zaten daha 23 yaşındaydı, gitmeyi çok istemişti, ben çok korkuyordum. Rabbim isteyince kimse önüne geçemiyor. Onun yeri hazırmış. Gitti, 9 ay sonra şehit oldu. Bayram yok artık bizim için, bugün sıradan bir gün bizim için” diye konuştu. Dilhan Dumanoğlu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.