Yeşil mercimeğin ilk kaynatma suyu meğer ilk besleyici ve lezzetli bir su. Genelde gaz yaptığı inanışı olsa da mercimeğin ilk suyu açıkçası gaz yapmıyor. Bu suyu dökmek yerine farklı yemeklerde kullanabilir ya da bardağa koyarak çay gibi içebilirsiniz.
MERCİMEĞİN SUYU NASIL SAKLANIR?
Mercimeği pişirdikten sonra suyunu oda sıcaklığına soğuması için bırakın. Bu suyu ince bir elekten geçirerek köpük veya nişasta benzeri kalıntılarını iyice ayıklayın.
Hemen sonrasında mercimek suyunu hava geçirmez bir kaba aktarın. Bir haftaya kadar buzdolabında ya da 3 aya kadar derin dondurucuda bekletin.
YEŞİL MERCİMEĞİN FAYDALARI NELERDİR?
İyi bir protein kaynağı
Yeşil mercimek, protein, lif, vitaminler (özellikle B vitaminleri), mineraller (özellikle demir ve folat) açısından zengin bir besin kaynağıdır. Özellikle vejetaryenler için önemli olan yüksek kaliteli protein içerir. Protein, vücut hücrelerinin onarımı, kas yapımı ve genel vücut fonksiyonları için önemlidir.
Sağlıklı menülerin baş tacı
İçerdiği lif sayesinde, tokluk hissi sağlar ve kan şekerini kontrol altında tutmaya yardımcı olabilir.
Kalp dostu
Yeşil mercimek, düşük yağ içeriği ile kalp sağlığını destekler.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.