İlk sivil anayasamızı yapalım

İlk sivil anayasamızı yapalım
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Ecertaş: "Biz özellikle muhalefet partilerinin gençliğine de sesleniyoruz. Hiçbir vesayet ve baskı olmadan ilk sivil anayasamızı yapalım"

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş, "Biz özellikle muhalefet partilerinin gençliğine de sesleniyoruz. Hiçbir vesayet ve baskı olmadan ilk sivil anayasamızı yapalım" dedi.

Çeşitli programlara katılmak için Erzurum'a gelen Ecertaş, Erzurum İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda AK Parti Erzurum Gençlik Kolları İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı.

Ecertaş, tüm üniversitelerde AK Parti gençliğinin yeni anayasayı tartıştığını belirtti. Muhalefet partilerinin gençlerine seslenen Ecertaş, şöyle konuştu:

"Biz özellikle muhalefet partilerinin gençliğine de sesleniyoruz. Hiçbir vesayet ve baskı olmadan ilk sivil anayasamızı yapalım. Bu anlamda tüm Türkiye gençleri toplanıyor. Haberlerde gençlerin pankart açıp yeni anayasa istediklerini görüyoruz. O yüzden biz de buna karşılık verip tüm Türkiye'de yeni anayasa ve başkanlık sistemi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Geçmiş dönem anayasalarının asker kökenli olduğuna dikkati çeken Ecertaş, "En temelde istediğimiz şey bizler sivil anayasa istiyoruz. 1921, 1924, 1961 ve 1982 anayasalarının tek bir özelliği var o da hepsinin asker kökenli kişiler tarafından gerçekleştirilmiş olmasıdır. Bizler halkın yazdığı sivil bir anayasa istiyoruz. Bu anlamda yürütmesi Türkiye'nin önüne pranga çıkarmayacak, o koalisyon günlerini göstermeyecek deli dolu koşturan bir ülke olmamız için önerdiğimiz bir başkanlık sistemi var. Bunu kendimiz iyice öğrenip çevremizdeki insanlara da bunu aktarmamız lazım."

Program, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş'ın ilçe başkanlarına hediye takdiminin ardından son buldu.

Toplantıya, AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yavuz Kocaman, AK Parti Erzurum Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Selim Özdemir ve ilçe başkanları da katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.