İmamoğlu'nun diploma davası! Karar 15 gün içinde açıklanacak
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu’nun lisans diplomasının iptaline ilişkin açtığı davada önemli bir gelişme yaşandı. İstanbul Üniversitesi’ne karşı açılan davanın duruşması bugün görüldü. Mahkeme, gerekçeli kararın 15 gün içerisinde yazılarak taraflara tebliğ edileceğini açıkladı.
İMAMOĞLU'NUN DİPLOMA DAVASI NETLEŞİYOR
Saat 12.00’de başlayan duruşma, güvenlik gerekçesiyle daha önce planlandığı Bağcılar’daki İstanbul Bölge İdare Mahkemesi yerine Silivri’ye alındı. Dava, Silivri’de bulunan Marmara Cezaevi Kampüsü karşısındaki duruşma salonunda görüldü.
Duruşmaya, görevden uzaklaştırılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da bizzat katıldı. Tarafların beyanlarının alındığı duruşmada mahkeme heyeti, dosya kapsamındaki talepleri değerlendirerek kararını gerekçeli olarak daha sonra açıklamak üzere duruşmayı sonlandırdı.
Mahkemenin yazılı gerekçeli kararının önümüzdeki günlerde açıklanmasıyla birlikte, davaya ilişkin hukuki sürecin seyrinin netleşmesi bekleniyor.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.