İMH Konya’dan psikolojik ilk yardım eğitimi

İMH Konya’dan psikolojik ilk yardım eğitimi
 Editör
“Afet Bilinci Sıralamada Birinci” adlı projenin ilk eğitimi, Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Araştırma Görevlisi Şeyma Begüm HarmancI’nın anlatımıyla tamamlandı.

İnsan ve Medeniyet Hareketi Konya Derneği İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü 2023 PRODES kapsamında onaylanan “Afet Bilinci Sıralamada Birinci” adlı projenin ilk eğitimi “Psikolojik İlkyardım Eğitimi “ni Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Araştırma Görevlisi Şeyma Begüm HarmancI’nın anlatımıyla tamamlandı.

Eğitime Konya il Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Özgür Karayazılı, Birim Başkanı Ekrem Eraslan katılımcılara sertifikalarını takdim etmiş. Afet öncesi, afet anı ve afet sonrasında yaşanılan travmalarda profesyonel Arama ve Kurtarma Ekipleri olarak kazazede ve afetzedelere sağlıksal ilkyardımın yanı sıra ruhsal sağlıklarının da zarar görmesi sebebiyle ihtiyaç duyulan Psikolojik İlkyardım ın önemi ve davranış yöntemleri ile ilgili bir başarılı bir eğitim sürecini tamamlamışlar.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.