"İnanca Saygı Düşünceye Özgürlük Hatıra Ormanı"na 130 fidan

"İnanca Saygı Düşünceye Özgürlük Hatıra Ormanı"na 130 fidan
28 Şubat sürecindeki toplumsal hikayelerin aktarıldığı "Kara Şubat Beyaz Direniş" isimli belgesel projesi kapsamında, "İnanca Saygı Düşünceye Özgürlük Hatıra Ormanı"na 130 fidan dikildi

ANKARA (AA) - 28 Şubat sürecinde yaşanan toplumsal hikayeleri anlatan "Kara Şubat Beyaz Direniş" isimli belgesel projesi kapsamında, "İnanca Saygı Düşünceye Özgürlük Hatıra Ormanı"na 130 fidan dikildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katkılarıyla çekilen, TRT ve Ayrımcılığa Karşı Kadın Hakları Derneği (AKDER) ortak yapımı "Kara Şubat Beyaz Direniş" belgesel projesinin galası öncesinde, Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki "İnanca Saygı Düşünceye Özgürlük Hatıra Ormanı"nda fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliğe AK Parti Konya milletvekilleri Leyla Şahin Usta ile Hüsniye Erdoğan, Düzce Milletvekilli Ayşe Keşir, AKDER Yönetim Kurulu Başkanı Aynur Görmez ile vatandaşlar katıldı.

Usta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 28 Şubat darbesini ve mağdurlarını unutturmamak için fidan diktiklerini belirterek, "28 Şubat döneminde mağdur edilmiş insanların bir araya gelip hep birlikte biz yıkılmadık biz o dönem belki mağdur edilmeye çalışıldık ama toparlandık bugün burada fidanlar gibi dimdik ayaktayız" dedi.

Keşir de bir daha 28 Şubatların yaşanmaması ve o günlerin unutulmaması adına projeye dahil olduğunu söyleyerek, "(28 Şubat bin yıl sürecek) diyenler, aslında projenin ne kadar büyük olduğunu ifade ediyorlar. O cümle masumca kurulmuş bir cümle değil. Ama tüm inanlar yani davası olanlar, bunun için mücadele eden insanlar galip geldi ben ona inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan ise 28 Şubat'ta çok acı günler yaşadığını ve insanların ötekileştirildiğini ifade ederek, "Kazandığımız haklar var. Kazandığımız hakları geri götürmemek adına yasal düzenleme olsun, anayasal düzenleme olsun ne gerekiyorsa yapmak gerekiyor. İllaki başörtü örtmek adına değil, başı açıkların hakkını da savunmak için, Kürtlerin de hakkını savunmak için veya gayrimüslimlerin haklarını savunmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız" diye konuştu.

Etkinlikte katılımcılar tarafından 130 fidan dikildi ve can suları verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.