İngiliz sterlini Brexit korkusuyla geriledi

İngiliz sterlini Brexit korkusuyla geriledi
Sterlin, İngiltere’nin AB’den çıkabileceği yönündeki endişelerle sabah saatlerinde yüzde 1,5 oranında değer kaybederek son üç haftanın en düşük seviyesine geriledi

LONDRA (AA) – İngiliz sterlini, İngiltere’nin Avrupa Birliği'nden (AB) çıkabileceği yönündeki endişelerle sabah saatlerinde yüzde 1,5 oranında değer kaybederek son üç haftanın en düşük seviyesine geriledi.

İngiltere Başbakanı David Cameron’ın 23 Haziran’da yapılacak olan AB referandumunda üyeliğin devamı yönünde kampanya yürüteceğini açıklamasına rağmen kabinesindeki 6 bakanın AB’den ayrılmak yönünde oy kullanacağını açıklaması piyasalardaki Brexit endişesini artırdı. İngiliz sterlini, sabah saatlerinde ABD doları karşısında yaklaşık yüzde 1,5 değer kaybederek 1,4186 seviyesine kadar geriledi. Avro ise sterlin karşısında yaklaşık yüzde 1,2 değer kazanarak 0,7828'e yükseldi.

Dün akşam saatlerinde Muhafazakar Partili Londra Belediye Başkanı Boris Johnson’ın birlikten ayrılma yönünde oy kullanacağını açıklaması da piyasalardaki endişeyi artırdı. Geçen hafta yayınlanan anketlerin ortalaması halihazırda İngiltere’de AB’de kalmak isteyenlerle ayrılmak isteyenlerin oranlarının yüzde 42 ile eşit olduğunu gösteriyor.

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne dün yaptığı açıklamada Avrupa Birliği ile yapılan anlaşmanın ülkeye özel bir statü kazandıracağını belirterek, “AB içerisinde daha güçlü, güvenli ve daha iyi durumdayız. Bunun alternatifi ise içerisinde riskleri barındıran bir karanlığa atlamak olur” değerlendirmesinde bulunmuştu.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.