İngiltere Dışişleri Bakan Yardımcısı Tobias Ellwood, Özbekistan'da

İngiltere Dışişleri Bakan Yardımcısı Tobias Ellwood, Özbekistan'da
Ellwood, Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov ile görüştü

TAŞKENT (AA) - İngiltere Dışişleri Bakanı Yardımcısı Tobias Ellwood, temaslarda bulunmak üzere geldiği Özbekistan'da Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov ile bir araya geldi.

Özbekistan Dışişleri Bakanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Ellwood ile Kamilov arasında yapılan görüşmede, iki ülke arasındaki işbirliği ele alındı.

Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin olumlu dinamiğinin, özellikle Özbekistan ve İngiltere parlamentolarıyla dışişleri bakanlıkları arasındaki yapıcı diyaloğun daha da pekiştirilmesi arzusunun dile getirildiği, ticareti ve yatırımları arttırarak, ortak projeleri hayata geçirmenin taraflar arasındaki işbirliğinin öncelikleri olarak görüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, Özbekistan'da İngiliz sermayesiyle 547 işletmenin faaliyet gösterdiği hatırlatıldı ve İngiliz Westminster Üniversitesi'nin Taşkent'teki faaliyetlerinin, bilim ve kültür alanında işbirliğinin başarı örneklerinden biri olduğu belirtildi.

Görüşmede, güncel ve bölgesel meselelerin de ele alındığı, Afganistan'daki duruma ilişkin fikir alış verişinde bulunulduğu bildirildi.

İngiltere Dışişleri Bakan Yardımcısı Tobias Ellwood'un, Özbekistan'daki temasları çerçevesinde Dış Ekonomik İlişkiler, Yatırım ve Ticaret Bakanı Elyar Ganiyev ve diğer Özbek yetkililerle bir araya gelmesi, ayrıca parlamentoda temaslarda bulunması planlanıyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.