İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond Libya'da

İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond Libya'da
Hammond:- "Libya'nın dondurulmuş varlıklarının serbest bırakılması çok karmaşık yasal bir süreç"

TRABLUS (AA) - Libya'yı ziyaret eden İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Libya'nın dondurulmuş varlıklarının serbest bırakılmasının karmaşık bir süreç olduğunu belirtti.

Hammond, başkent Trablus'ta düzenlediği basın toplantısında, "Libya'nın dondurulmuş varlıklarının serbest bırakılması çok karmaşık yasal bir süreç." dedi. Libya hükümetinin istemesi durumunda güvenlik eğitimi verme konusunda her türlü desteğe hazır olduklarını kaydeden Hammond, güvenlik sağlandığında Trablus'taki büyükelçiliğin yeniden açılması için çalışacaklarını ifade etti.

Aralarında İngiltere'nin de bulunduğu birçok batı ülkesinde Libya'nın on milyarlarca dolar dondurulmuş varlığı olduğu belirtiliyor.

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Avrupa'nın Fayiz es-Sirac başkanlığındaki Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) verdiği destek kapsamında bu sabah Libya'nın başkenti Trablus'a gelmişti.

İtalya, Almanya ve Fransa dışişleri bakanları da geçtiğimiz günlerde siyasi anlaşma ve Ulusal Mutabakat Hükümetine (UMH) destek amacıyla Libya'ya ziyaretler gerçekleştirmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.