İngiltere personel yetersizliğinden suçluları sınır dışı edemiyor

İngiltere personel yetersizliğinden suçluları sınır dışı edemiyor
İngiltere'de Sınır ve Göç Soruşturma Raporu:- "18 aylık sürede yabancı suçluların sınır dışı edilmesi için refakat edecek personel bulunamadığı için yaklaşık 34 bin uçak bileti iptal edildi"- "İngiltere İçişleri Bakanlığı, vizelerinin süresi dolan binlerc

LONDRA (AA) - Birleşik Krallık'ta yabancı suçluların bir kısmının personel yetersizliği nedeniyle sınır dışı edilemediği ortaya çıktı.

Ülkedeki bağımsız Sınır ve Göç Soruşturma kurumunca kaleme alınan raporda, 18 aylık sürede yabancı suçluların sınır dışı işleminde onlara refakat edecek personelin bulunmaması nedeniyle yaklaşık 34 bin uçak biletinin iptal edildiği ve bunun zararının yaklaşık 1,5 milyon sterlin olduğu kaydedildi.

İngiltere İçişleri Bakanlığına, yabancı suçluların sınır dışı edilmesi için personel sağlayan "Tascor" isimli şirketin, talep edildikten ancak 15 gün sonra personel sağlayabildiği bildirildi. Raporda, Ekim 2014 ila Mart 2015'te sınır dışı edilmek istenen suçlular için yapılan uçak bileti rezervasyonlarının yaklaşık yüzde 40'ının iptal edildiği vurgulandı.

Kurumun yayınladığı bir diğer raporda ise İngiltere İçişleri Bakanlığının vizelerinin süresi dolan binlerce yabancı öğrencinin izini kaybettiği bildirildi. Nisan 2015'e kadar olan iki yıllık sürede yaklaşık 72 bin yabancı öğrencinin takibinin yapılamadığı belirtilen raporda, "Bu kişilerden birçoğu Birleşik Krallık'tan ayrılmış olabilir ya da oturum hakkı elde etmiş olabilir. Ancak yasa dışı olarak bulunanların sayısı ve bu kişilerin nerede yaşadıkları bilinmiyor." ifadesi kullanıldı.

İçişleri Bakanlığı, her iki raporda dikkat çekilen konuların incelendiğini ve tavsiyelerin değerlendirileceğini bildirdi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.