İngiltere Veliaht Prensi Charles, Sırbistan'da

İngiltere Veliaht Prensi Charles, Sırbistan'da
Prens Charles, Cumhurbaşkanı Nikolic ve Başbakan Vucic ile görüştü

BELGRAD (AA) - İngiltere Veliaht Prensi Charles, Balkan turunun ikinci durağı olan Sırbistan'daki temaslarına başladı.

Öğlen saatlerinde başkent Belgrad'a gelen Prens Charles, Nikola Tesla Havalimanı'nda Başbakan Aleksandar Vucic tarafından karşılandı.

İki gün sürecek Sırbistan ziyareti kapsamında öncelikle Cumhurbaşkanlığına geçen Prens Charles, burada Cumhurbaşkanı Tomislav Nikolic ile görüştü. Görüşmeye, Prens Charles'in eşi Cornwall Düşesi Camilla ile Nikolic'in eşi Dragica Nikolic de katıldı.

Charles daha sonra Cumhurbaşkanı Nikolic ile Askeri Mezarlığı ziyaret ederek Belgrad Savunucuları Anıtı'na çelenk bıraktı. Charles ve Camilla ardından, Kalemegdan Parkı'nı ziyaret etti. Ziyaret sırasında kendilerine tarihçi Dubravka Stojanovic eşlik etti.

Prens Charles daha sonra Kraliçe Ljubica Konağı'nda Hristiyan, Müslüman ve Yahudi din adamlarının da hazır bulunduğu dinlerarası diyalog toplantısına katıldı. Toplantının ardından patrikhaneye geçen Charles, Sırp Ortodoks Kilisesi (SPC) Patriği İrinej ile görüştü. Charles ve İrinej, görüşmenin ardından Aziz Sava Kilisesi'ni ziyaret etti.

Belgrad ziyareti kapsamında Sırbistan Prensi II. Aleksandar Karadjordjevic ile görüşen Charles, daha sonra Başbakan Vucic'in, onuruna verdiği yemeğe katıldı. Belgrad'daki Ordu Evi'nde düzenlenen yemeğe bakanlar ve ülkedeki tanınmış simalar da katıldı.

Son kez eski Yugoslavya Devlet Başkanı Josip Broz Tito'nun davetlisi olarak 1978 yılında Belgrad'ı ziyaret eden Charles, Sırbistan'daki temaslarının ikinci gününde ise yarın Novi Sad şehrini ziyaret edecek, ayrıca Sırbistan Meclisi'nde milletvekillerine hitap edecek.

Prens Charles, Balkan turu kapsamında ayrıca Kosova ve Karadağ'ı da ziyaret edecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.