İngiltere'den 'Suriye'ye Havadan İnsani Yardım Yapılsın' Teklifine Red

İngiltere'den 'Suriye'ye Havadan İnsani Yardım Yapılsın' Teklifine Red
İngiliz Parlamentosu Dilekçe Komisyonu, Suriye'ye havadan insani yardım için toplanan 142 bin imzaya rağmen konunun Parlamentoda tartışılmamasına karar verdi

LONDRA (AA) - İngiliz Parlamentosu Dilekçe Komisyonu, Suriye'ye havadan insani yardım için toplanan 142 bin imzaya karşın konunun Parlamentoda tartışılmamasına karar verdi.

Komisyondan yapılan açıklamada, Suriye ve Halep'teki son durumun 13 Aralık'ta Parlamentoda yapılan bir oturumla ele alındığı hatırlatıldı. Komisyonun bir konunun Parlamentoda tartışılmasına karar vermeden önce bunun yakın zamanda parlamentoda görüşülüp görüşülmediğini dikkate aldığı vurgulanan açıklamada, "Bu konunun tartışılmamasına karar verildi" ifadesi kullanıldı.

Dilekçe komisyonunun kararı verirken, Suriye'deki mevcut durumu da dikkate aldığı bildirilen açıklamada, "Hükümet de bu imza kampanyasına verdiği yanıtta, Suriye'deki mevcut koşullar dikkate alındığında havadan yardımın büyük risk teşkil edeceği kanısına varmıştır." açıklamasında bulunuldu.

Açıklamada, Suriye rejiminin Rusya destekli kapsamlı bir hava savunma sistemi bulunduğu ve Suriye hava sahasının başka ülkeler tarafından izinsiz kullanımı durumunda müdahale edildiği vurgulandı.

İngiliz Hükümetinden yapılan açıklamada ise "Halep'te yaşanan trajediden Suriye rejimi, Rusya ve İran sorumludur. Uluslararası ortaklarımızla ve Birleşmiş Milletler ile Suriye halkına yardım etmek için çalışmayı sürdüreceğiz." ifadesi kullanıldı.

Muhabir: Aslı Aral

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.