İnşaat fuarına sandık engeli

İnşaat fuarına  sandık engeli
Konya Tarım 2017 ile sezonu açacak Konya’da bu yıl 15 ayrı fuar düzenlenecek

Konya Tarım 2017 ile sezonu açacak Konya’da bu yıl 15 ayrı fuar düzenlenecek. 6-9 Nisan tarihleri arasında yapılması planlanan İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı’nın ise referandum nedeniyle mayıs ayına ertelenmesi planlanıyor

 

FUARLAR YILI OLACAK

2003 yılından bugüne TÜYAP çatısı altında 206 fuar organizasyonu düzenleyen ve yaklaşık 4 milyon ziyaretçiye kapılarını açarak fuar şehri olma yolunda ilerleyen Konya, 2017’yi de dolu dolu geçirecek. Mart ayındaki Avrupa’nın en önemli tarım fuarlarından Konya Tarım 2017 ile sezonu açacak Konya’da bu yıl 15 ayrı fuar düzenlenecek. Konya Gayrimenkul Fuarı bu yıl ilk kez takvime girerken yine gıda sektörüne yönelik Gıda ve İçecek Fuarı da Konya’yı fuarcılıkta markalaşmaya bir adım daha yaklaştıracak. Önümüzdeki yıllarda ise Kitap Fuarı ve Otoshow fuarlarının da takvime alınması adına çalışmalar yapılıyor.

İNŞAAT FUARI GECİKECEK

Konya’nın en önemli fuarlarından birisi olan ve bu yıl Gayrimenkul sektörünün de katılımı ile daha geniş kitlelere ulaşma imkanı bulan Konya İnşaat Fuarı ise referandum engeline takıldı. 6-9 Nisan tarihleri arasında yapılması planlanan fuarın Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun halkoyuna götürülmesi ve referandum tarihinin 16 Nisan olarak belirlenmesinin ardından ertelendi.

HEDEF MAYIS AYI

Sektör temsilcileri fuarın mayıs ayında yapılacağını belirttiler. Takvimin önümüzdeki günlerde netleşeceği açıklandı. Fuar kapsamında Konya İnşaat, Konya Kent, Konya Mobilya Dekorasyon ve İdeal Ev Fuarı ile Konya Gayrimenkul Fuarları düzenlenecek. Fuarı geçen yıl Türkiye’den 42 şehirden ve 7 ülkeden; toplam 23 bin 254 Profesyonel Ziyaretçi takip etmişti. Bu yıl hedef 50 bin olarak belirlendi.

HEDEF 300 BİN

İnşaat ve gıda fuarlarında oldukça iddialı olacak Konya’nın gözbebeği yine tarım fuarı olacak. Bu yıl tarım fuarı ile tohum/hayvancılık fuarları ayrılırken, 15. yılını kutlayacak olan tarım fuarına 300 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor. Bu seneki takvim çerçevesinde fuarlara Afrika’nın yanı sıra Arap ve Rus işadamlarının da ağırlıklı olarak katılımının sağlanması için çalışılıyor.

FUAR TAKVİMİ

21-25 Mart      Konya Tarım

Nisan/ Mayıs   Konya İnşaat

Konya Kent

Mobilya Dekorasyon

Gayrimenkul Fuarı

27-30 Nisan    Konmak (Makine Fuarı)        

Konalex (Elektrik-Elektronik)          

Sac İşleme Teknolojileri

İSKON (Vinç-Lojistik)

22-24 Eylül     Konya Tohum

Konya Hayvancılık

Sulama Teknolojileri

19 Ekim          Konya Gıda Fuarı

Gıda İşleme Fuarı

Süt Endüstrisi Fuarı

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.