İnşaat kazaları hız kesmiyor

İnşaat kazaları hız kesmiyor
İstanbul'da 10 kişinin hayatının kaybettiği asansör faciasından 40 gün sonra benzer bir kaza İzmir'de yaşandı. Karşıyaka'daki bir inşaatta içinde 4 işçinin bulunduğu asansör 5. kattan düştü. Ankara'da ise 20. kattan düşen bir işçi yaşamını yitirdi.

Karşıyaka ilçesinde bir inşaatın dış cephesinde çalışan 4 işçi, bulundukları asansörün 5. kattan düşmesi sonucu yaralandı. 

Örnekköy semti 6076/1 sokaktaki inşaatın dış cephesinde kurulu olan çalışma asansörü, üzerinde binanın camlarını takan işçilerin bulunduğu sırada 5. kattan düştü. Kazada işçiler Anıl Canikli (19), Fikret Keser (29), Sefer Güven (19) ve Erkan Gönül (25) yaralandı. Diğer işçilerin çağrısı üCerine olay yerine gelen ambulanslar, yaralılardan Canikli ve Keser'i İzmir Üniversitesi Medical Park Hastanesine, Gönül ve Güven'i ise Karşıyaka Devlet Hastanesine kaldırdı.

Yaralıların vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar olduğu öğrenildi. Canikli'nin hayati tehlikesinin bulunduğu bildirilirken, asansörün düşme nedeninin araştırıldığı kaydedildi.
Olayın görgü tanıklarından Recep Fil, kahvehanede oturduğu sırada asansörün düştüğünü ifade ederek "Birden büyük bir gürültü koptu, asansör çakılmış. Üç genç kanlar içinde yerde yatıyordu. Biri de altında 'ayağım' diye bağırıyordu" diye olayı anlattı.

ANKARA’DAN ÖLÜM HABERİ
Ankara’da ise inşaattan düşen işçi yaşamını yitirdi. Söğütözü’ndeki Koç-Akgül İş Kuleleri ve Ticaret Merkezi inşaatında çalışan Rıza Açıkgöz (29) adlı inşaat işçisi, binanın 20. katında çalıştığı sırada dengesini kaybederek 3. kattaki terasa düştü. Olay yerinde hayatını kaybeden Açıkgöz’ün cesedi, savcılık incelemesinin ardından otopsi için Adli Tıp’a kaldırıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.