İnsan muhteşem bir varlık

İnsan muhteşem bir varlık
‘Din’leyin ‘Din’lenin” konulu sohbette insanın işitme organı kulağı anlatan Dr. Ahmet Nihat Baysal, “İnsan kendi başına bir muamma. İnsan aynı zamanda muhteşem bir varlık” dedi

Hikmet İlim ve Sanat Derneği’nin Meram Uluslararası Gençlik Akademisi’nde gerçekleştirilen Pazartesi Sohbetleri’nde, NEÜ Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Ahmet Nihat Baysal, insanın beş duyu organından biri olan kulağın anatomik yapısında yer alan zar, çekiç, örs, , üzengi, östaki borusu, salyangozda bulunan denge boruları ve sinir uçlarıyla çalışan müthiş bir yapıya sahip harika bir organ olduğunu belirterek “Algımızı oluşturan kulaktır. İnsan kulağından sulanır diye bir söz vardır. Kulak yapısı itibariyle muhteşem bir organizasyon ve muhteşem bir mekanizmaya sahiptir” dedi.

“200 BİN ÇEŞİT SESİ DUYARLIYIZ”

Vücudumuzun dengesi ile ses dalgalarını sinir uçlarındaki binlerce hücreyi çalıştırarak beyne ileten organın kulak olduğunu ifade eden Dr. A. Nihat Baysal, insanın doğumunun bile bir mucize olduğuna işaret ederek “İnsan yaradılış itibariyle zaten muhteşem bir varlık. Biz aynı zamanda 200 bin çeşit sese ayarlı ve duyarlı bir işitme organına sahibiz. Bizi yaratan Allah öylesine güzel ve öylesine muhteşem bir şekilde yaratmış ki, insan kendi başına bir muamma! İnsan aynı zamanda muhteşem bir varlık” dedi.

Bütün hayatın hücrelerden meydana geldiğini ve insan vücudunda 10 trilyonun üzerinde hücre bulunduğuna dikkati çeken Dr. Baysal, “Her gün 25 bin defa nefes alıp veriyoruz. Hücrelerin içinde mitokondriler vardır. Bunlar enerji üretim merkezleridir. Mitokondrinin görevi ise hücre içindeki hayatî olaylara gerekli enerjinin %95′ini sağlamaktır. Bir mitokondrinin yaptığı görevi sağlayabilmek için bizim 16 bin pile ihtiyacımız var. Rabbimizin bizden, bize verdiği bunca nimet ve nimetler karşılığında istediği tek şey ise; ibadet. Yâni namaz, zekat, oruç, hac ve kelime-i şehadet getirmemizi istiyor. Bir de teşekkür etmemizi” diye konuştu.

(Haber: Mustafa Balkan)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.