İnsanların gıda doktoruyuz

İnsanların gıda doktoruyuz
Konya’da 21 yıldır pastane sektöründe kaliteli hizmetler veren Paşam Pastanesi, işletmelerindeki tüm ürünleri doğal ve kaliteli olarak kendileri üretiyor.

Konya’da 21 yıldır pastane sektöründe kaliteli hizmetler veren Paşam Pastanesi, işletmelerindeki tüm ürünleri doğal ve kaliteli olarak kendileri üretiyor. Pandemi dönemiyle birlikte kaliteli, doğal ve sağlıklı gıdaların ön plana çıktığını belirten Paşa Korkmaz, “Biz gıda sektöründe insanların sağlık doktoruyuz” dedi.

dsc-1435.jpg

Ürettiği doğal ürünlerle insanların vazgeçilmezi olan Paşam Pastanesi, Konya’da pastane sektöründe adından sıkça bahsettiriyor. Pastane sektöründe işin çıraklığından geldiğini aktaran Paşam Pastanesi İşletme Sahibi Paşa Korkmaz, “Biz hayata küçük bir 3 tekerli ile başladık. İşimizi güzel yaparak mutfağımıza, hijyen kurallarına ve kişiliğe önem verdik. 21 yıldan beri işletmecilik yapıyoruz ve 32 yıldan beri de bu işin içindeyiz.  1998 yılında köşede küçük bir işletme ile başladık. Şuan ki işletmemizin 4’de 1’i boyutundaydı. 2000 yılında işletmemizi büyüttük ve Paşam markamızı tescillettik. 2000 yılı markamızın doğduğu yıl diyebiliriz. Ürünlerimizi günlük olarak taze çıkartarak müşterilerimize sunduk. Evimize gelen misafirimizi nasıl ağırlıyorsak pastanemizde de hep öyle yapmaya çalıştık. Gelen müşterilerimizde kendilerini evlerinde gibi hissediyor. Yani kapımızdan kim girerse girsin yazın limonata kışın salep ikram ederiz. Alışveriş yapsın veya yapmasın. Bu vazgeçmediğimiz kurallarımızdandır. Masalarımızda rezervasyon sistemi ile çalışarak aile müşterilerimize rahatsızlık verecek kimseyi almadık. 20 yıl önce müşterimiz olan insanların bugün çocuklarının doğum günü pastasını ve çikolatasını yaptık. Müşterilerimizle ailece bütünleştik. İşimizi sevdik, Konya’da bizleri sevdi” diye konuştu.

dsc-1437.jpg

Uzun yıllardır aynı kadro ile çalışıyoruz

İşletmelerindeki tüm ürünleri kendilerinin ürettiğine dikkat çeken Korkmaz, “Çikolata üretimi noktasında da makinelerimizi geçen sene dâhil ettik. Bu bağlamda da butik çikolatalarımızı bile kendimiz üretiyoruz. Hammadde noktasında da kendi çiftliğimizde ürettiğimiz ürünlerden hammadde teminimizi sağlıyoruz. Topraktan sofraya kadar işimizin arkasındayız. Doğallığa önem vererek kullandığımız her hammaddenin A sınıfı olmasına dikkat ettik. A kalite ürünler kullanarak A kalite insanlarla çalışıyoruz. Yıllardan beri aynı kadro ile çalışan tek pastaneyiz. Bu da ürün kalitesine ve işe yansıyor. Pandemi dönemiyle de birlikte gıdadaki kalite ön plana çıktı. Elemanlarımla yaptığım toplantıda da sürekli işimizi iyi ki A kalite yapmışız diyorum. Çünkü sektörel olarak baktığımızda işimiz gıda ve insanları ilgilendiriyor. Hatta pandemi döneminde eleman azaltmaya gitmek yerine aynı kalitemizi devam ettirmek için hiçbir elemanımı çıkarmadım” ifadelerini kullandı.

dsc-1441.jpg

Gıda da kalite A kalite olmalı

Tarım ve gıda sektörü olmazsa hiçbir sektörün olmayacağının altını çizen Korkmaz, “Pandemide en büyük örneğini yaşadık. Pandemi dönemiyle birlikte kaliteli, doğal ve sağlıklı gıdalar ön plana çıktı. Bu bağlamda da insanlarımıza tabiri caizse merdiven altı yerlere gitmemelerini tavsiye ederim. Ucuz etin suyu kara olur. Gıda da kalite, A kalite olmalı. Biz insanların sağlık doktoruyuz. Bugün hastaneye gittiğimizde doktorun verdiği ilacı nasıl sorgusuz kullanabiliyorsak bugün pastanede de verilen ürünleri sorgusuz yiyoruz. Biz ne verirsek insanlarımız alıp gidiyor. Burada yapılacak en ufak bir hata zehirlenmeye sebep olur. Kesinlikle insanlarımız gideceği yeri çok iyi seçmeliler. Sağlığımız bu kadar basit değil. 2 alacağımıza 1 alalım ama kaliteli alalım. Ayrıca Zümrüt Apartmanı yıkıldığında bazı esnaflar fırsatçılık yaparak ürünlerini kat be kat pahalıya sattı. Paşam Pastanesi olarak bizler 1 hafta ücretsiz hizmet verdik. Şu anda paşam olarak sadece biz varız. Yani zor dönemlerde ve süreçte yardımlarımızı esirgememiz lazım. Ne kadar yardım eder güçlü kalırsak, o kadar varız” şeklinde konuştu.

dsc-1451.jpg

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.