İnternet televizyonu hayali hediye kamera ile gerçek oldu

İnternet televizyonu hayali hediye kamera ile gerçek oldu
Tapduk Emre İmam Hatip Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin internet televizyonu hayali, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan'ın hediye ettiği kamera ile gerçeğe dönüştü - Ders anlatımlarının yapıldığı, haber bültenlerinin sunulduğu, öğrencilerce ilçenin kült

ANKARA (AA) - KEMAL KARADAĞ - Tapduk Emre İmam Hatip Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin internet televizyonu hayali, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan'ın hediye ettiği kamera ile gerçek oldu.

Ders anlatımlarının yapıldığı, haber bültenlerinin sunulduğu, öğrencilerce ilçenin kültürel değerleriyle ilgili programların yapıldığı "Tapduk Emre İHO Televizyonu" canlı yayınlar da gerçekleştiriyor.

Okul Müdürü Mustafa Eryiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin ilk okul televizyonunu kurmanın mutluluğunu yaşadıklarını" söyledi.

Okula zamanında gelemeyen, derslere katılamayan öğrencilere ulaşmak için televizyon kurmaya karar verdiklerini dile getiren Eryiğit, yeterli maddi kaynakları olmamasına rağmen projeyi hayata geçirmekte kararlı olduklarını anlattı.

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan'ın televizyon için profesyonel bir kamera hediye etmesi ile hayallerinin gerçeğe dönüştüğünü dile getiren Eryiğit, Türkiye geneline ulaşmak için hedeflerini büyüttüklerini ve okulun zemin katında stüdyo kurarak internet üzerinden yayın yapmaya başladıklarını belirtti.

Eryiğit, televizyonun haftanın her günü 24 saat süreyle yayında olduğunu, akıllı telefonlara yönelik uygulamalar da hazırladıklarını belirtti.

Bir televizyon kanalında olması gereken farklı konulara değinen programlar yaptıklarına vurgu yapan Eryiğit, şöyle devam etti:

"Öğrencilerimize yönelik tüm ders konularında öğretmenlerimiz stüdyoda ders anlatımlarını gerçekleştiriyor. Bu anlatımlar televizyonumuzdan yayınlanarak öğrencilere ulaşıyor. Bunun yanı sıra dini konularda programlar gerçekleştiriliyor. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimizin sunuculuğunda dini konularda bilgiler veriyor. Ayrıca öğrencilerimizin seslendirdiği ilahilerin yayınlandığı programlar da büyük ilgi görüyor."

Eryiğit, yayınlarında haber bültenlerine de yer verdiklerine işaret etti.

- Günlük 7 bin izlenme

Öğrencilerin yanı sıra vatandaşların da televizyon programlarına büyük ilgi gösterdiğini söyleyen Eryiğit, dünyanın bir çok noktasında televizyonun izlendiğini belirtti.

Eryiğit, Türkiye'nin farklı bölgelerindeki okulların da çalışmalarını kendilerine göndererek "İmam Hatiplerden Haber Var" programında yayınlanmasını sağladıklarının altını çizerek, "İzleyici sayımız her geçen gün artıyor. Şu anda günlük ortalama 7 bin kişi internet üzerinden televizyonumuzu izliyor. Bu rakam özel ve canlı yayınlarda daha da artıyor. Biz içeriğimizi artırdıkça bu sayıların daha da artacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu.

Öğrencilerin televizyon yayınlarında büyük özveriyle çalıştığını söyleyen Eryiğit, öğretmenlerin de gönüllü olarak herhangi bir ücret almadan stüdyoda kamera karşısına geçerek ders anlattığına işaret etti.

Eryiğit, vatandaşlardan ve öğrencilerden farklı programlar yapılmasına ilişkin kendilerine talepler geldiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.