İnternetsiz hayat eve sığmıyor…

İnternetsiz hayat eve sığmıyor…
Ahırlı İlçesi Çiftlik Mahallesi sakinleri bölgede yaşanan iletişim sorunu ile oldukça zor günler yaşadıklarını ifade etti.

Ahırlı İlçesi Çiftlik Mahallesi sakinleri bölgede yaşanan iletişim sorunu ile oldukça zor günler yaşadıklarını ifade etti.

Ahırlı İlçesi Çiftlik Mahallesi’nde yaşanan iletişim sorunu yıllardır çözüme kavuşturulamadı. Bölgede cep telefonu ve internet ile ilgili sıkıntıların son günlerde tamamen çekilmez bir hal aldığını ifade eden mahalle sakinleri yetkililerden bir an önce bir çözüm bulmalarını istedi. Bölgede internet olmamasının özellikle Kovid-19 sorununun ortaya çıkmasının ardından çok ciddi boyutlara ulaştığını ifade eden mahalle sakinlerinden Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Tahsin Türkuçar, “Virüs sıkıntısı ortaya çıkmadan önce bu sorunu o kadar ciddiye almıyorduk. Yetkililere yıllardır müracaat etmemize rağmen bir türlü olumlu bir yanıt alamamıştık. Bizde belki ilerde düzelir umudu ile beklemeye başlamıştık.

Korona-19 virüsünün ciddi boyutlara ulaşmasının ardından, vatandaşların büyük bölümü her türlü resmi işlemlerini ve müracaatlarını internet üzerinden yapmak zorunda kalmıştı. ‘Hayat eve sığar’ sloganı ile aylardır evlerinden dışarıya çıkmayan mahalle sakinleri bu kez internet sorunu ile karşılaştı. Yaşlı insanlarımız diğer illerde yaşayan evlatları ile görüşemez oldu. Öğrencilerimiz internet üzerinden görmeleri gereken sınav ve derslerine ulaşamaz oldu. Bankaya, PTT’ye, kargoya, resmî kurumlarda ki işlerine internet üzerinden baş vurmaları gereken vatandaşlar ne yazık ki çaresizlik içerisinde kaldı. Mutlaka yapılması gereken işlerini ise ya mahallenin bir ucundan diğer ucuna kadar internet aramakta ya da İlçe merkezine kadar giderek orada halletme çabası içerisine girdi.

Özellikle üniversite sınavlarının olduğu bir dönemde öğrencilerimizin daha sağlıklı bir iletişim kurmaları, aylardır gurbetteki yakınlarından haber alamayan yaşlılarımızın özlemlerini gidermeleri, her şeyden önemlisi, ‘Hayat eve sığar’ sloganının gerçek manada hayata geçmesi için yetkililerimizin mutlaka bu boruna bir çözüm bulmalarını bekliyoruz. Neydi sloganımız, ‘Hayat Eve Sığar’ Ama sığmıyor kardeşim, hayat eve sığmıyor.

Geleceğe dair hayallerimiz ümitlerimiz başarılı çalışkan bireyler yetiştirmek için çabalıyoruz lâkin umutlarımızı kaybediyoruz”  dedi.

intersiz-hayat-3.jpg

intersiz-hayat-2.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.