iOS ve Android için Cortana geliyor

iOS ve Android için Cortana geliyor
Microsoft’un ilk olarak Windows Phone 8.1 ile tanıştığımız ve Windows 10’da da kendine yer bulacak olan kişisel asistanı Cortana, iOS ve Android’e geliyor.

Microsoft’un ilk olarak Windows Phone 8.1 ile tanıştığımız ve Windows 10’da da kendine yer bulacak olan kişisel asistanı Cortana, iOS ve Android’e geliyor. Yeni Windows 10 ile birlikte üniversal uygulamalar çerçevesinde rakip platformlarda da destek sunmak isteyen Microsoft, bugün iOS ve Android için Cortana’nın geleceğini resmen duyurdu.

Ancak diğer platformlardaki Cortana, Windows Phone’da tanıdığımız ve gördüğümüz tüm özelliklere sahip olmayacak. Microsoft, en azından bildirim desteğinin düzgün bir şekilde çalışacağının sözünü verirken, Apple’ın Siri’si ve Google’ın Google Now’u gibi uygulama olarak kullanılacak Cortana da kullanıcıların arama, ilgi ve kişisel verilerine göre öğrenecek ve kullanıcısına yardımcı olacak. Uçuş bilgileri, yakındaki restoranlar, rezervasyon, sinema bilgileri, maç bilgileri gibi çok sayıda bilginin alınabileceği Cortana, Android için Haziran sonunda ve iOS için de yıl sonunda piyasaya sürülecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.