iPhone 5S’in Kilidini Kıramadılar

iPhone 5S’in Kilidini Kıramadılar
FBI’ın Havası Söndü; iPhone 5S’in Kilidini Kıramadılar

FBI, San Bernardino teröristine ait iPhone 5C’nin şifresini başka bir şirketle anlaşıp kırmış ve içerisindeki bilgilere ulaşmıştı. Daha sonra yapılan açıklamalar, kendilerine bu bağlamda gelecek taleplerin karşılıksız bırakılmayacağı ve FBI’ın her zaman yardıma hazır olduğu yönündeydi. Son gelen haberler, FBI’ın kendilerinden istenen bir ‘iPhone kırma’ talebine karşılık veremediğini gösteriyor.

Şöyle ki, Brooklyn’de yakalanan bir uyuşturucu satıcısına ait iPhone 5S’in şifresinin kırılması için FBI’dan yardım istenmiş fakat şifre kırılamamış. Buna sebep olarak ise iPhone 5S’te iOS’un düşük bir sürümünün kullanılması. San Bernardino teröristine ait telefonda (iPhone 5C) iOS 9 sürümü bulunuyordu, Brooklyn’de yakalanan uyuşturucu satıcısının telefonunda (iPhone 5S) ise iOS 8 yer alıyor.

Jun Feng ismindeki uyuşturucu satıcısı, çıkarıldığı mahkemede iPhone’unun şifresini unuttuğunu iddia etmiş (biz de yedik tabi). Feng’in bu açıklaması Brooklyn mahkemesinin iyice kıllanmasını sağlamış ve iPhone 5S’in içerisinde uyuşturucu satıcılarına ve müşterilerine ait bilgilerin yer alma ihtimalini güçlü hale getirmiş.

Sonuç olarak ortada yine şifresi kırılması beklenen bir iPhone ve davanın içerisine sokulmuş FBI bulunuyor. Bakalım iPhone 5S’in de şifresi kırılabilecek mi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.