iPhone'a karşı Alpha: gerçek bir rakip mi?

iPhone'a karşı Alpha: gerçek bir rakip mi?
Çok şık ve çok çekici. Ama maliyeti yüksek. Eleştirmenler tarafından, Samsung'un Galaxy 2'den bu yana piyasaya sürdüğü en iyi şey olarak lanse edilen Samsung Galaxy Alpha

Çok şık ve çok çekici. Ama maliyeti yüksek. Eleştirmenler tarafından, Samsung'un Galaxy 2'den bu yana piyasaya sürdüğü en iyi şey olarak lanse edilen Samsung Galaxy Alpha, yeni iPhone 6'nın da çıkışıyla birlikte kızışacak rekabete hazır görünüyor ve birçok yönden beklentilerin üzerine çıkarak rakiplerini gölgede bırakan üst düzey bir telefon olma özelliği gösteriyor.

 

Görünüş bakımından, öyle görünüyor ki Samsung, Apple'ın tasarım kitabından bir miktar ödünç almış. Alüminyum çerçeve ve yuvarlak kenarlar akla iPhone 4'ü getiriyor ama çok daha ileri adımları işaret ediyor. Alpha konforlu bir his veriyor, son derece ince ve yeni tasarımda metal kullanılması olumlu karşılanıyor (biraz geç de olsa). Zarif, egonomik açıdan gelişmiş ve iPhone 5S'ten daha hafif. 1.8 GHz işlemci, 2 GB RAM ve 12 megapiksel kamera ile performansı çok yüksek.

 

Ancak Samsung, rakibi iPhone'un aksine, 5 inç ekran bariyerini geçemeyerek ve yalnızca 720p çözünürlük sunarak beklentileri boşa çıkarmış oldu. Alpha'yı kötüleyenler microSD yokluğuna ve S5, S4 veya Note 3'tekinden daha iyi olmayan zor bir dokunmatik ekrana dikkat çekiyor. İnce tasarım uğruna pil ömrü ciddi şekilde azaltılmış ve yalnızca 4 ila 5 saat dayanabiliyor. Fiyat etiketi de kayda değer biçimde yüksek ve özellikleri bakımından kendisinden öncekilerin gölgesinde kalıyor.

Karar: fiyatına değer mi?

Ancak bütün bunlar kusur bulmak için özel çaba sarfetmek gibi düşünülebilir, nitekim Galaxy Alpha rakiplerinin yanında göz alıyor. Kararı belirleyecek asıl etken ise, çoğunlukla olduğu gibi, iOS ve Android tercihine kalıyor. Yine de Samsung'un yeni gözdesi, olağanüstü performansı ve harika tasarımıyla, serisine müthiş bir yenilik katıyor ve Samsung'un akıllı telefon tasarımında ileriye dönük cesur bir adımı temsil ediyor.

 

Biraz pahalı olabilir, ama kullanıcı arayüzü çok iyi bir sistem ve bugünün tüm aplikasyonlarını çalıştırabilecek kapasite arayan telefon kullanıcıları için mükemmel bir seçim. Videolar, veri bakımından zengin mobil aplikasyonlar, oyunlar ve YouWin gibi günümüzün en iyi online bahis portalları Galaxy Alpha'da rüya gibi bir performans sergiliyor. Telefon, kullanıcılara üst düzey bir cihaz ve piyasadaki bir çok diğer rakip arasında müthiş bir seçenek sunuyor.

 

Fiyatı kabullenenler için, yalnızca telefonun elinize oturuşunu hissetmek, bu kararı vermek konusunda sizi ikna etmeye yetecektir. Samsung,iPhone'un kaçınılmaz şekilde olumlu karşılanan yeni sürümüne meydan okuyabilecek gerçek bir rakip yaratmış durumda: zarif, hafif ve çok güzel tasarlanmış olan bu model Samsung telefonların en iyisi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.