Irak Başbakanı İbadi'nin reform hamlesi

Irak Başbakanı İbadi'nin reform hamlesi
Başbakan İbadi:- "Reform yolunda ilerliyoruz ancak bazıları imtiyazlarını kaybedeceği korkusuyla kabine değişikliğine karşı çıkıyor"

BAĞDAT (AA) - Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, ülkedeki bazı siyasi grupların imtiyazlarını kaybetmekten korktukları için reform yapılmasına karşı çıktığını söyledi.

Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamada, İbadi Irak Parlamentosu üyeleriyle gerçekleştirdiği toplantıda, "Reform yolunda ilerliyoruz ancak bazıları imtiyazlarını kaybedeceği korkusuyla kabine değişikliğine karşı çıkıyor" ifadesini kullandı.

Siyasi gruplar arasındaki mücadelenin devleti inşa etmeyeceğini belirten İbadi, ülkede çöken ekonominin yanı sıra pek çok sıkıntı olduğunu ve bunların devamlı çalışma, reform ve planlamayla çözülebileceğini kaydetti.

İbadi, başlattıkları ekonomiden yönetime, yolsuzlukla mücadeleye kadar pek çok konuyu ele alan reform hamlesinin en önemli kısmını kabine değişikliğinin oluşturduğunu vurguladı.

Başbakan İbadi'nin, mart ayının başında gündeme getirdiği ve kapsamlı kabine değişikliğini öngören reform girişiminin siyasi gruplardan yeterli desteği görmediği belirtiliyor.

Başkent Bağdat'ta Şii lider Mukteda es-Sadr yanlısı binlerce kişi, 4 Mart'ta hükümet binalarının yer aldığı korunaklı Yeşil Bölge'nin girişlerinde reform talebiyle gösteri düzenlemişti. Sadr, siyasi parti mensuplarının bulunmadığı teknokratlar hükümeti kurulması için 12 Şubat'ta Başbakan Haydar el-İbadi'ye çağrı yapmış ve bunun için 45 gün süre verdiğini açıklamıştı. Bu süre 29 Mart'ta doluyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.