Irak Cumhurbaşkanı Masum:

Irak Cumhurbaşkanı Masum:
"Petrol fiyatlarındaki düşüşten dolayı Irak'ın gelirleri en alt seviyeye indi. Bununla mücadelenin birincil yolu kemer sıkma politikasıdır ve bu politikanın sürdürülmesi önemli"

BAĞDAT (AA) - Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, ülkedeki ekonomik krizle mücadele edilmesi için kemer sıkma politikasına devam edilmesinin önemli olduğunu belirtti.

Masum, ülkenin güneyindeki Divaniye kentinde düzenlenen bir program sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Irak'ın DAEŞ ve ekonomik kriz gibi iki temel tehditle karşı karşıya olduğunu belirterek, "Petrol fiyatlarındaki düşüşten dolayı Irak'ın gelirleri en alt seviyeye indi. Bununla mücadelenin birincil yolu kemer sıkma politikasıdır ve bu politikanın sürdürülmesi önemli" dedi.

Ülkede siyasi bir hareketliliğin yaşandığını ve herkesin kendi görüşünü ifade edebildiğini söyleyen Masum "Fakat bu ifade özgürlüğü güç kullanılmasına yol açmamalı. Herkes kaba kuvvete başvuran Saddam Hüseyin dönemini yaşadı ve gördü. O da savunduğu radikal görüş ve tutumlarının kurbanı oldu, her şeyi ihlal etti" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.