Irak günlük petrol üretimini düşürdü

Irak günlük petrol üretimini düşürdü
BAĞDAT (AA) - Irak, günlük petrol üretim seviyesini 160 bin varil düşürdüğünü açıkladı.Irak Petrol Bakanı Cebbar el-Luaybi, yaptığı yazılı açıklamada,...

BAĞDAT (AA) - Irak, günlük petrol üretim seviyesini 160 bin varil düşürdüğünü açıkladı.

Irak Petrol Bakanı Cebbar el-Luaybi, yaptığı yazılı açıklamada, "Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) anlaşması çerçevesinde günlük ulusal petrol üretim seviyesini 160 bin varil düşürdüklerini" belirtti.

Bu yıl başından itibaren petrol üretimini düşürmeye başladıklarını ifade eden Luaybi, bu ay sonuna kadar bu düşüşün 210 bin varile varacağını aktardı. Luaybi açıklamasında "Geçtiğimiz yılki petrol üretiminde rekor kırmamıza rağmen üretimi düşürmeyi sürdüreceğiz." ifadesini kullandı.

Irak geçen yıl, "terör örgütü DEAŞ'a karşı verdiği mücadele ve yaşanan çatışmalarda hasar gören altyapı onarımlarını" gerekçe göstererek zaman zaman "petrol üretimini azaltma kararından muaf tutulma" talebini dile getirmişti.

OPEC ve 11 bağımsız petrol üreticisi ülke, küresel petrol piyasasını istikrara kavuşturmak için geçen ay günlük petrol üretimlerinin yaklaşık 1,2 milyon varil azaltılması yönünde karar almıştı.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.