Irak Meclis Başkanı Cuburi'nin görevden alınması

Irak Meclis Başkanı Cuburi'nin görevden alınması
Cuburi:- "Meclis çalışmaları bundan etkilenmeyecek ve cumartesi günü normal bir şekilde oturuma devam edecek"

BAĞDAT (AA) - Irak Meclis Başkanlığı görevinden alınan Selim el-Cuburi, meclis çalışmalarının bundan etkilenmeyeceğini ve cumartesi günkü oturumun normal şekilde devam edeceğini bildirdi.

Cuburi, mecliste düzenlediği basın toplantısında, "Riskli bir süreçten geçiyoruz. DAEŞ riski ve ekonomik kriz söz konusu. Meclisin de kriz yaratmaması gerekir. Bugünkü oturum Başbakanın kabine listesini sunması için ayrılmıştı ancak Başbakanın gelmemesi ve yeterli sayının toplanmaması benim katılmamama neden oldu." dedi.

Görevden alınmasına ilişkin Cuburi, "Meclis çalışmaları bundan etkilenmeyecek ve cumartesi günü normal bir şekilde oturuma devam edecek." ifadelerini kullandı.

Bugünkü oturumda anayasal hatalar olduğunu söyleyen Cuburi, bunun felakete yol açabilecek sonuçlar doğuracağını savunarak, ülkedeki yasama organının muhafaza edilmesi çağrısında bulundu.

Cuburi, "Gelecek oturumda meclis başkanı ve yardımcılarının görevden alınması konusuna değinilmesinde de engel yok." diye konuştu.

Cuburi ve iki yardımcısı Humam Hammudi ile Aram Şeyh Muhammed, 328 sandalyeli mecliste 171 milletvekilinin katılımı ve tümünün oyuyla görevden alınmıştı. Irak Meclisi en yaşlı üye sıfatıyla eski Başbakan İyad Allavi'ye bağlı Vataniyye Koalisyonu'ndan milletvekili Adnan el-Cenabi başkanlığında toplanmıştı.

Oylamanın ardından Meclis Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, söz konusu oturumun anayasal olmadığı ve toplantı yeter sayısının bulunmadığı belirtilmişti.

Irak Meclis Başkanı Cuburi'nin görevden alınması

Irak Meclis Başkanı Cuburi'nin görevden alınması

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.