Irak’ın kuzeyinde bir askerin şehit olması

Irak’ın kuzeyinde bir askerin şehit olması
Terör örgütü DAEŞ'in Peşmerge güçlerine attığı katyuşa ÇNRA mermilerinin bir kısmının Gedu Üs Bölgesi'ne düşmesi sonucu şehit olan Üsteğmen Cazgır'ın Manisa'nın Turgutlu ilçesindeki amcasının evinde yas var- Amca Cazgır: "Sözlüsü vardı, doktordu. Buca'dan

MANİSA (AA) - Irak'ın kuzeyinde terör örgütü DAEŞ'in Peşmerge güçlerine attığı katyuşa ÇNRA mermilerinin bir kısmının Türk askerlerinin de konuşlu bulunduğu Gedu Üs Bölgesi'ne düşmesi sonucu şehit olan Üsteğmen İsmail Cazgır'ın Turgutlu'daki amcasının evinde yas var.

Şehidin, Cumhuriyet Mahallesinde yaşayan amcası İbrahim Erol Cazgır'a acı haberin verilmesinin ardından evin balkonuna Türk bayrağı asıldı.

Cazgır, tedavi gördüğü Turgutlu Devlet Hastanesi'nde AA muhabirine yaptığı açıklamada, haberi aldıktan sonra yıkıldığını belirterek, şehidin, ailenin tek çocuğu olduğunu, annesinin kendisini büyük fedakarlıklarla okuttuğunu söyledi.

Şehidin, geçici görevle gittiği Kuzey Irak'tan döndükten sonra evlilik planı yaptığını dile getiren amca Cazgır, bölgedeki olayların karışık olması nedeniyle yeğeniyle telefonla konuşamadığını, mesajlaştığını aktardı.

Cazgır, "Üzüldüğüm nokta, tek evlattı. Okudu, gururumdu. Annesi çok çalıştı o okusun diye, çok mücadele etti. Subay yaptı, üsteğmen oldu. Askerdeyken annesi 1 yıl önce kazada vefat etti. Sözlüsü vardı, doktordu. Buca'dan ev almışlardı. Allah taksiratını affetsin. Kuzey Irak'tan gelince düğünü yapacaktık. Annesinin çalışmasını istemiyordu. 'Subay oldum, maaşımı alıyordum, sana bakarım' diyordu. Annesi mürüvvetini göremedi. Babası da göremedi. Ev almışlardı, eşyasını döşüyorlardı. Vatanımız için şehit oldu. Yüreğim sızlıyor. Televizyon seyredemiyorum. Bu vatan için hepimiz canımızı veririz." diye konuştu.

Şehit Cazgır’ın, bugün Bostanlı Beşikçioğlu Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Kadifekale Hava Şehitliği'nde son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi.

Genelkurmay Başkanlığının resmi internet sitesinde yer verilen açıklamada, Irak'ın kuzeyinde terör örgütü DAEŞ ile Peşmerge güçlerinin çatışması sırasında, 15.10 sularında, terör örgütü DAEŞ'in Peşmerge tarafına attığı katyuşa ÇNRA mermilerinin bir kısmının Türk askerlerinin de konuşlu olduğu Gedu Üs Bölgesi'ne düşmesi sonucu bir askerin şehit olduğu, bir askerin hafif yaralandığı bildirilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.