Iraklı çocuklar için 112 milyon dolarlık yardım

Iraklı çocuklar için 112 milyon dolarlık yardım
Irak Planlama ve Kalkınma İşbirliği Bakanlığı ile UNICEF, Iraklı çocuklara destek için 112 milyon dolarlık bir antlaşma yaptı

BAĞDAT (AA) - Irak Planlama ve Kalkınma İşbirliği Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Iraklı çocuklara destek için 112 milyon dolarlık ortak bir antlaşma imzaladı.

Irak Planlama ve Kalkınma İşbirliği Bakanı Selman El-Cumeyli ve UNICEF Irak Temsilcisi Peter Hawkins ile ortak bir basın toplantısı düzenleyerek söz konusu antlaşmanın içeriği hakkında açıklamalarda bulundular.

Ülkedeki çocuklara destek olmak için böyle bir antlaşma imzalandığını belirten Cumeyli, "Iraklı çocuklara destek vermek için UNICEF ile ortak bir antlaşma imzaladık. Antlaşma çerçevesinde 4 yıl sürecek program bu yılın Mart ayında uygulamaya konulacak. Irak'ın içerisinde bulunduğu güvenlik ve ekonomik durumdan dolayı program tamamen çocukları kapsıyor" ifadelerini kullandı.

Programın stratejisine değinen Cumeyli, "Irak'taki sağlık hizmetleri başta olmak üzere diğer birimlerin daha kaliteli hizmet sunması ve kurulacak bir merkez ile çocukların yerel idari birimlerle iletişimlerin güçlendirmesini hedefliyor. Bu programın çocuklar üzerinde çok olumlu bir etkisi olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Hawkins, UNICEF'in söz konusu programa 104 milyon dolar bağışladığı bilgisini vererek, "Irak hükümeti de bu program için 8 milyon dolar ayırdı. Programın başarılı bir şekilde uygulanması için Irak'taki diğer uluslararası insani örgütlerle dayanışma içerisinde olacağız. Irak'ın kuzeyi dahil olmak üzere 10 vilayette uygulanmaya konulacaktır" dedi.

Programın Irak'taki çocuklarla ilgili kurumlara destek vereceğinin altını çizen Hawkins, "Bu çalışmanın genişletilmesi için UNICEF olarak kendi içimizde 340 milyon dolarlık ayrı bir bütçenin temin edilmesi girişiminde bulunacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.