Iraklı "Emine Sare" bebeğe uluslararası koruma belgesi

Iraklı "Emine Sare" bebeğe uluslararası koruma belgesi
Ülkelerindeki savaştan kaçıp yaklaşık 4 ay önce Çorum'a yerleşen Iraklı çiftin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nun isminden esinlenerek Emine Sare adını koydukları çocuklarına ulu

ÇORUM (AA) - Ülkelerindeki savaştan kaçıp yaklaşık 4 ay önce Çorum'a yerleşen Iraklı çiftin "Emine Sare" adını koydukları ikinci çocuklarının uluslararası koruma belgesi verildi.

Irak'taki savaştan kaçarak 4 ay önce Türkiye'ye sığınan, daha sonra Çorum'a yerleşen bir çocuklu Iraklı Efir Bekri-Mona Ayoob çifti, geçen ay Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesinde dünyaya gelen bebeklerine, kendileri gibi milyonlarca sığınmacıya kucak açtıkları için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nun isimlerini verdi.

İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından uluslararası koruma belgesi çıkarılan Emine Sare Ayoob'un belgesini anne ve babasına, Çorum Belediyesi Kadın Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün eşi Hatice Külcü verdi.

"Emine Sare" bebeğe çeyrek altın hediye eden Külcü, "Bu bebek sadece Iraklı kardeşlerimizin değil, tüm insanlığın bebeğidir. İnşallah sahip olduğu isimler gibi vatanımıza, milletimize ve insanlığa faydalı bir evlat olur. Ülkemizdeki sığınmacı ve mültecilerle aramızdaki ilişki, 'ensar-muhacir' ilişkisidir. Elimizden geldiği kadar onlara sahip çıkıp, yardımcı olacağız. Verdikleri isimlerden dolayı Iraklı çiftimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Anne Mona Ayoob da Irak'taki savaş nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kaldıklarını, yaklaşık 4 ay önce Türkiye'ye sığındıklarını söyledi. Selahaddin Eyyübi isminde 3 yaşında erkek çocukları bulunduğunu, yeni doğan kızlarına ise Emine Sare ismini verdiklerini anlatan Ayoob, "Türkiye'den çok memnunuz. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'ndan Allah razı olsun. Bize sahip çıktılar. Hiçbir ülke bizi kabul etmezken Türkiye bize kucağını açtı ve bizleri huzurlu bir ortama kavuşturdu" dedi.

Baba Ayoob da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'na teşekkür ederek, "Türkiye'ye çok teşekkür ediyorum. Bizim gibi milyonlarca sığınmacıya kucak açtıkları için yeni doğan bebeğimize Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nun isimlerinden oluşan "Emine Sare" adını verdik" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.