Iraklı gazeteciler AA'yı ziyaret etti

Iraklı gazeteciler AA'yı ziyaret etti
ANKARA (AA) - Irak'ın Musul kentinden gelen gazeteci heyeti, Anadolu Ajansı'nı (AA) ziyaret etti. Heyet, ziyarette AA'nın dünyadaki haber ağını genişletmesine...

ANKARA (AA) - Irak'ın Musul kentinden gelen gazeteci heyeti, Anadolu Ajansı'nı (AA) ziyaret etti.

Heyet, ziyarette AA'nın dünyadaki haber ağını genişletmesine ilişkin çalışmalar ve 2020 vizyonu hakkında bilgi aldı.

Editör Masası'nda gerçekleşen sunumun ardından AA Uluslararası Haberler Yayın Yönetmeni Faruk Tokat, heyete AA'nın uluslararası yapılanması ve işleyişi hakkında bilgi verdi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla 6 Nisan 1920'de kurulan AA'nın bugün 96'ncı yıl dönümü olduğunu hatırlatan Tokat, AA'nın kuruluşu hakkında heyeti bilgilendirdi.

Yurt içinde 75 ofisi bulunan ve dünya çapında çok sayıda personeliyle çalışmalarını yürüten AA'nın Türkçe dahil 11 farklı dilde yayın yaptığını kaydeden Tokat, AA'nın her gün İngilizce, Arapça, BHS (Boşnakça, Hırvatça, Sırpça), Rusça, Kürtçe (Sorani ve Kurmançi), Fransızca, Arnavutça, Farsça ve Makedonca haberlerini dünyanın değişik bölgelerindeki abonelerine sunduğunu söyledi.

AA'nın Balkanlar, Asya, Avrupa ve Amerika'da bulunan büyük haber kuruluşlarıyla da iş birliği yaptığını anlatan Tokat, AA'nın fotoğraflı haberlerinin Avrupa'da ve ABD'de tirajı yüksek gazetelerin ilk sayfalarında yer aldığını ifade etti.

Tokat, Irak'ta, başkent Bağdat olmak üzere Erbil, Süleymaniye ve Kerkük kentlerinde büroları bulunan AA'nın Erbil merkezli olmak üzere Kürtçe'nin Soranice lehçesinde yayın yaptığını kaydetti. Tokat, ajans muhabirleri tarafından çekilen fotoğrafların da çok sayıda ödül aldığını dile getirdi.

Heyetteki gazeteciler, AA'nın 96'ncı kuruluş yıl dönümünü kutladı.





Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.