Iraklı Kamyon Şoförlerinin Kuyruk Çilesi

Iraklı Kamyon Şoförlerinin Kuyruk Çilesi
Bağdat ve Tuzhurmatu arasında bulunan yolda yüzlerce kamyon uzun kuyruklar oluşturuyor

Irak'ın kuzeyindeki Tuzhurmatu beldesi yakınında yüzlerce kamyon yaklaşık bir haftadan bu yana yolun kapalı tutulması nedeniyle uzun kuyruklar oluşturdu.

AA muhabirine konuşan kamyon şoförleri, geçişlerine izin verilmediği için ne başkent Bağdat'a gidebildiklerini ne de kuzeydeki Kürt bölgesine dönebildiklerini belirtirken, Iraklı yetkililer ise yolun kapalı olmasına gerekçe olarak "tedbir amaçlı güvenlik uygulamalarını" gösterdi ve sürücülerin bu emre uyması gerektiğini kaydetti.

Bağdat'ın yaklaşık 280 kilometre kuzeyinde bulunan Tuzhurmatu yakınında bekletilen Muhammed isimli kamyon şoförü, "Yol iki yönlü olarak kapalı. Bizler Tuzhurmatu yakınında bekliyoruz. Nereye gideceğimizi bilmiyoruz" dedi.

Yaklaşık bir haftadır burada olduklarını belirten Muhammed, terör örgütü DAEŞ nedeniyle de korku içinde olduklarını ifade etti.

Halid isimli bir diğer kamyon şoförü ise yaşadıkları sıkıntıyı "Nereye gidelim? Ekmek kapımızı kapattılar ve bizler burada sıkışıp kaldık" sözleriyle anlatırken, kendilerine  25 tondan fazla yük taşıyanların geçişine izin verilmeyeceğinin söylendiğini aktardı. 

Öte yandan Tuzhurmatu Güvenlik Komitesi Başkanı Rıza Muhammed Kesur ise konunun "birinci dereceden güvenlik meselesi" olduğunu ifade etti.

Kapatılan bölgedeki sokaklardan birinde birkaç gün önce yola döşenmiş şekilde bomba bulduklarını anlatan Kesur, söz konusu bombanın DAEŞ mensubu bir kamyon şoförü tarafından yerleştirildiğinin anlaşıldığını ifade etti.

Kesur ayrıca kamyonların geçişi konusundaki engellerden birinin de yüklerin 25 tonun altına indirilmesi gibi bazı teknik konular olduğunu, dolayısıyla kamyon şoförlerinin de bu kurallara uyması gerektiğini dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.