Iraklı Sünnilerden İbadi'ye çağrı

Iraklı Sünnilerden İbadi'ye çağrı
Iraklı Sünni Milletvekili Dehleki:-"Diyala'ya istikrar dönene kadar bu kentteki güvenlik dosyasının bizzat Başbakan İbadi tarafından yönetilmesini istiyoruz"-"Oradaki silahlar halen devletin kontrolü dışında bulunuyor ve kentin silahlardan arındırılması l

BAĞDAT (AA) - Iraklı Sünniler, ülkenin doğusundaki Diyala vilayetindeki güvenlik durumunun devletin kontrolü dışında bulunduğunu belirterek, konuyla ilgili Başbakan Haydar el-İbadi'yi göreve çağırdı.

Irak Temsilciler Meclisi'ndeki en büyük Sünni grubu "Irak Güçleri Kaolisyon"u adına basın toplantısı düzenleyen milletvekili Raad ed-Dehleki, "Diyala'ya istikrar dönene kadar bu kentteki güvenlik dosyasının bizzat Başbakan İbadi tarafından yönetilmesini istiyoruz. Oradaki silahlar halen devletin kontrolü dışında bulunuyor ve kentin silahlardan arındırılması lazım" dedi.

Diyala'daki demografik yapı değişikliklerinin sürdüğünü dile getiren Dehleki, oradaki güvenlik birimlerinin ulusal ve profesyonellik esasına göre yapılandırılmasını istedi.

Irak'ın doğusunda Şii ve Sünnilerin yaşadığı Diyala vilayeti, son zamanlarda çeşitli şiddet olaylarına sahne oluyor. İran'a yakınlığıyla bilinen bazı Şii milis grupların oradaki Sünnileri evlerini terk etmesi için zorla tehcire zorladığı ifade ediliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.