Irak'ta "Dünya Müzeler Günü" etkinliği

Irak'ta "Dünya Müzeler Günü" etkinliği
BAĞDAT (AA) - Irak Kültür Bakan Yardımcısı Kays Reşid, Irak'ın kültürel tarihinin terör örgütü DAEŞ tarafından hedef alındığını belirterek,...

BAĞDAT (AA) - Irak Kültür Bakan Yardımcısı Kays Reşid, Irak'ın kültürel tarihinin terör örgütü DAEŞ tarafından hedef alındığını belirterek, ülke dışına kaçırılan tarihi eserlerin iadesi için uluslararası topluma destek çağrısı yaptı.

Reşid, "Dünya Müzeler Günü" dolayısıyla başkent Bağdat'taki Irak Ulusal Müzesi'nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, DAEŞ'in Irak'taki müze ve tarihi eser barındıran kentleri bomba ve buldozerlerle hedef aldığını belirtti.

Örgütün halkın kültürel hafızasını silmeyi amaçladığını kaydeden Reşid, buna engel olmak için ülkenin güneyindeki Musenna ve Basra'da müzeler açarak yabancı turistlerin ilgisini çekmek istediklerini anlattı.

Reşid, uluslararası topluma kültürel tarihi hedef alınan Irak'ın yanında durma ve 2003 sonrası ülke dışına kaçırılan tarihi eserlerin iadesi için destek çağrısı yaptı.

- Osmanlı'ya ait demir para örneği sergilendi

Bağdat'taki etkinlikte Irak'ta aralarında Osmanlı ve diğer Türk devletlerinin de bulunduğu eski medeniyetlere ait demir para örnekleri sergilendi. Etkinlikte ayrıca Irak folklorunu yansıtan defile düzenlendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.