Irak'ta İntihar Saldırısı

Irak'ta İntihar Saldırısı
Hükümet kuvvetleri ve Şii milislerin IŞİD'den geri aldığı stratejik Curf el-Sahar kasabasının dışında bir güvenlik kontrol noktasında bomba yüklü bir araçla saldırı düzenlendi.

Irak’ta hükümet kuvvetlerinin Işid’den geri aldığı bir kasabanın yakınlarında bir intihar bombacısı 27 güvenlik görevlisini öldürdü.

Curf el-Sahar kasabasının dışında bir güvenlik kontrol noktasında meydana gelen patlamada 60 kişi de yaralandı. Saldırganın bindiği patlayıcı yüklü  Humvee cipini  kontrol noktasına sürdüğü açıklandı.

Irak Başbakanı Haydar el-Ebadi  Pazar günü kasabanın geri alınmasını IŞİD’e indirilmiş “öldürücü bir darbe” olarak tanımlamıştı. IŞİD Bağdat’ın 50 kilometre doğusundaki stratejik  kasabayı Temmuz ayında ele geçirmişti.

Öteyandan Amerikan ordusu Suriye ve Irak’ta son bir gün içinde 11 hava saldırısı düzenlendiğini açıkladı.  Açıklamaya göre saldırılardan dördü Kobani çevresinde gerçekleşti.

Kobani’de IŞİD militanlarıyla Kürt milisler arasında  altı haftadır süren çatışmalarda 800’den  fazla kişinin öldüğü bildiriliyor

Merkezi İngiltere’deki Suriye İnsan Hakları Gözlem grubu yaklaşık 500 militanla 300’ü aşkın Kürdün öldürüldüğünü açıkladı. Amerika  öncülüğündeki hava saldırılarında ise çoğu IŞİD militanı  olmak üzere 550 kişi öldürüldü.

Grup, çatışmalarda 21 sivilin hayatını kaybettiğini ancak Kobani’de yaşayan halkın çoğunun çatışmalardan önce Türkiye’deki mülteci kamplarına kaçtığını bildiriyor.

Amerikan savaş uçakları Kobani’deki IŞİD hedeflerini bombalamaya devam ederken Iraklı Kürtler iyi eğitilmiş 200 Peşmergeyi Türkiye üzerinden Kobani’ye göndermeye hazırlanıyor.

Kaynak:Amerika’nın Sesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.