Irak'ta Peşmerge ve Haşdi Şabi arasındaki çatışma

Irak'ta Peşmerge ve Haşdi Şabi arasındaki çatışma
Başbakan İbadi'den Tuzhurmatu'da güvenliğin sağlanması için Ortak Operasyonlar Komutanlığı'na talimat verdi

BAĞDAT (AA) - Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Selahaddin vilayetine bağlı Tuzhurmatu ilçesinde Peşmerge ve Haşdi Şabi (Şii milis gücü) arasında yaşanan çatışmalardan dolayı bölgedeki güvenliğin sağlanması için Savunma Bakanlığı'na bağlı Ortak Operasyonlar Komutanlığı'na talimat verdiği bildirildi.

İbadi'nin basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "Başbakan İbadi, Tuzhurmatu'da güvenliğin sağlanması, durumun kontrol altına alınması ve insan kaybına yol açan üzücü yansımalarının durdurulması için Ortak Operasyonlar Komutanlığı'na talimat verdi." denildi.

Açıklamada, İbadi'nin Tuzhurmatu'da yaşanan krizi yatıştırmak ve mücadelede "tek düşman" terör örgütü DAEŞ'e odaklanılması için oradaki tüm yetkililerle görüştüğü de aktarıldı.

Irak'ın kuzeyindeki Türkmen, Kürt ve Arapların yaşadığı Tuzhurmatu ilçesinde Haşdi Şabi ve Peşmerge güçleri arasında çatışma sonucunda 2 Peşmerge hayatını kaybetmişti.

Her iki güç arasında Aralık 2015 yılında çıkan gerginlikler sırasında çok sayıda kişi hayatını kaybetmiş, birçok ev ve iş yeri ise zarar görmüştü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.