Irak'ta Sadr yanlılarının parlamento binasına girmesi

Irak'ta Sadr yanlılarının parlamento binasına girmesi
Eylemcilerden Mustafa Hamza:- "Bir zamanlar Saddam Hüseyin ve sonrasından Maliki'nin hüküm sürdüğü bu bölge artık halkın bölgesidir. Halka zulmeden tüm siyasetçileri tek tek dışarı çıkartacağız"

BAĞDAT (AA) - Irak'ta Şii lider Mukteda es-Sadr yanlılarının Bağdat'ta hükümet binalarının bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge'ye girerek başlattıkları eylemleri sürüyor.

Sadr yanlıları, Yeşil Bölge'de parlamento, başbakanlık, Meçhul Asker Anıtı ve festival alanının bulunduğu bölgelerde eylemlerine devam ediyor. Eylemciler hükümet ile mezhepçi politikalarıyla bilinen eski Başbakan Nuri el-Maliki ve İran'a karşıtı sloganlar attı.

AA muhabirine konuşan eylemcilerden Mustafa Hamza, "Bir zamanlar Saddam Hüseyin ve sonrasından Maliki'nin hüküm sürdüğü bu bölge artık halkın bölgesidir. Halka zulmeden tüm siyasetçileri tek tek dışarı çıkartacağız." dedi.

Ali Hüseyin Kadimi de, "Hükümet ve halkı yıllardır sırtından vuran siyasetçilerin yargıya ve halka hesap vermesi lazım. Saklandıkları Yeşil Bölge'ye girdik ve buradan kolay kolay çıkmayacağız." diye konuştu.

Sadr yanlısı eylemcilerin bir kısmı da yanlarında getirdikleri yatak ve battaniyeleri Yeşil Bölge'deki alanlara sererek geceyi burada geçireceklerini açıkladılar.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.