Irak'ta teknokratlar hükümeti kurma çalışmaları

Irak'ta teknokratlar hükümeti kurma çalışmaları
Irak'ta Başbakan İbadi'nin dün meclise sunduğu teknokratlar hükümetinde Petrol Bakanlığı için aday gösterilen Numan, Erbil-Bağdat arasında siyasi uzlaşı sağlanmadığından dolayı teklifi geri çevirdi

ERBİL (AA) - Irak'ta Başbakan Haydar el-İbadi'nin dün meclise sunduğu teknokratlar hükümetinde Petrol Bakanlığı için aday gösterilen Nezar en-Numan, Erbil-Bağdat arasında siyasi uzlaşı sağlanmadığı gerekçesiyle teklifi geri çevirdiğini açıkladı.

Numan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Duhok kentinde yaptığı basın açıklamasında, "Irak Başbakanı Haydar İbadi tarafından teklif edilen Petrol Bakanlığı görevimi siyasi uzlaşının olduğu bir ortamda yerine getirmem için IKBY Başkanı Mesut Barzani'nin onayına ihtiyaç vardır. Söz konusu uzlaşı meydana gelmediğinden dolayı teklif edilen görevi geri çeviriyorum." dedi.

Kendisine verilen güven ve bakanlık teklifi için İbadi'ye teşekkür eden Numan, "Eğer sayın Barzani gitmeme onay verirse, şüphesiz görevimi ve üzerime düşeni yerine getirmeye hazırım." ifadelerini kullandı.

Irak Başbakanı İbadi ile bizzat görüşme yapmadığını aktaran Numan, İbadi'nin danışmanlarının kendisini ziyaret ettiğini ve isminin aday olarak yazıldığını kaydetti.

Başbakan Haydar el-İbadi, 16 bakandan oluşan teknokratlar hükümetini dün parlamentoya sunmuştu.

AA muhabirine konuşan Kanun Devleti Koalisyonu Milletvekili Haydar Mevla, İbadi'nin sunduğu 16 bakanı kapsayan kabine oylamasının ertelendiğini, parlamentonun oy çokluğuyla adayların özgeçmişlerinin incelenmesi için 10 gün ek süre tanınmasını onayladığını söylemişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.