Irak'ta teknokratlar hükümeti tartışmaları

Irak'ta teknokratlar hükümeti tartışmaları
İbadi:- "Irak'ı meçhule götürecek ve halkımızın çıkarını riske atacak kaosa asla izin vermeyeceğiz. Halihazırda içinde bulunduğumuz durum, ülkeyi hükümetsiz bırakmayı ve siyasi boşluğa terk etmeyi kaldırmaz"-"Bakanlıkların işleyişini durdurmak ve halkın ç

BAĞDAT (AA) - Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, ülkede reform ve değişimin devam edeceğini, mecliste Irak'ı meçhule götürecek ve halkın çıkarını riske atacak kaosa asla izin vermeyeceklerini söyledi.

Teknokrat adaylardan oluşan kabine listesini meclise sunduğunu hatırlatan İbadi, "Bu listeye, reforma, dar çıkar gözüyle bakanlar tarafından itiraz edileceğini zaten düşünüyorduk. Bu listeye karşı kabul, ret ya da düzeltme verilmesini talep ettik. Ancak meclisteki komiteler listedeki isimlerin çoğunu reddetti." dedi.


Bunun ardından siyasal gruplarla yaptıkları görüşmeler sonrası ulusal reform belgesini imzaladıklarını kaydeden İbadi, şöyle konuştu:

"İki gün önce yine teknokrat adaylardan oluşan yeni listeyi de meclis üyelerine sunduk, ancak maalesef bunun üzerine de üyeler arasında ihtilafların yaşandığını gördük. Mecliste reform ve kabine revizyonuyla alakası olmayan başka şeylerden dolayı bölünme ve siyasi kaos yaşandı. Irak'ı meçhule götürecek ve halkımızın çıkarını riske atacak bu kaosa asla izin vermeyeceğiz. Halihazırda içinde bulunduğumuz durum, ülkeyi hükümetsiz bırakmayı ve siyasi boşluğa terk etmeyi kaldırmaz."

Ülkede reform ve değişimin devam edeceğini söyleyen İbadi, "Eğer itirazlar bazı isimlere karşıysa Irak liyakat sahipleriyle dolu bir ülkedir. Bahaneleri bitsin diye alternatifleri sunacağız. Bakanlıkların işleyişini durdurmak ve halkın çıkarına zarar vermek akıllı iş olmaz." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.