Irak'taki Nevruz Bayramı kutlamaları

Irak'taki Nevruz Bayramı kutlamaları
ERBİL/KERKÜK (AA) - Irak'ın Erbil, Süleymaniye, Duhok ve Kerkük kentlerinde Nevruz güvenlik önlemleri altında ateş yakılarak kutlandı.Söz konusu kentlerdeki...

ERBİL/KERKÜK (AA) - Irak'ın Erbil, Süleymaniye, Duhok ve Kerkük kentlerinde Nevruz güvenlik önlemleri altında ateş yakılarak kutlandı.

Söz konusu kentlerdeki etkinliklere valililer, idari sorumlular, siyasi parti temsilcileri ve geleneksek kıyafetleriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

Terör örgütü DAEŞ'in olası saldırısı ve patlamaya karşı etkinliğin yapıldığı bölgelerin araç trafiğine kapatması ve yüksek güvenlik önlemleri alınması dikkati çekti.

Erbil'deki etkinlikler her yıl olduğu gibi yine kent merkezindeki Şanedar Parkı'nda düzenlendi. Nevruz ateşini yakan Erbil Valisi Nevzat Hadi, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Baharın gelişini müjdeleyen Nevruz Bayramı'nın barışın güçlenmesi ve Kürdistan bölgesinin gelişmesine vesile olmasını diliyorum" dedi.

Ateşin etrafında toplananlar, geleneksel kıyafetleri ile şarkılar eşliğinde halay çekti.

- Kerkük'teki etkinlikler

Erbil kentinde olduğu gibi, DAEŞ'in Kerkük'e yakın olmasından dolayı etkinlikler, yüksek güvenlik tedbirleri altında yapıldı. Kent sakinleri, geleneksel kıyafetlerini giyerek ateşin yakılacağı Kerkük Kalesi'nde toplandı. Kutlama Kerkük Valisi Necmeddin Kerim'in ateşi yakmasıyla başladı.

Kerküklüler şarkılar eşliğinde halay çekti bazıları ise havai fişek patlattı.

-Süleymaniye'de ana cadde trafiğe kapatıldı

Süleymaniye'deki Nevruz kutlamalarına yoğun katılımdan dolayı kentteki ana cadde trafiğe kapatıldı, girişlere barikat kurularak güvenlik tedbirleri artırıldı.

Ateşin yakıldığı bölgeye kurulan platfromda, bölgedeki ses sanatçıları Nevruz ve baharın gelişiyle ilgili şarkılar söyledi, halk giydikleri renkli yöresel kıyafetleri ile halay çekti.

Trafiğe kapatılan caddede kutlanan Nevruz, karnaval havasında geçti. Cadde boyunca çeşitli çadırların kurulduğu noktalarda, sivil toplum kuruluşları ve yardım vakıfları tanıtım stantları açtı, bazı sanatçılar mini konserler verdi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.