Irak'taki olaylar

Irak'taki olaylar
Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi, Samarra Adası'nı DAEŞ'ten geri aldı

SALAHADDİN (AA) - Irak'ın Salahaddin vilayetine bağlı Samarra Adası'nın terör örgütü DAEŞ'ten geri alındığı bildirildi.

Şii milis güçlerden oluşan Haşdi Şabi liderlerinden Ebu Mehdi el-Mühendis, Salahaddin'deki Salahaddin Operasyonları Komutanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında, Samarra Adası'nın DAEŞ'ten tamamıyla geri alındığını belirterek, önümüzdeki haftalarda kentte örgüt kontrolünde bulunan eş-Şırgat ilçesinin de geri alınacağını söyledi.

"Adanın temizlenmesiyle Samarra ve Tikrit'i tehdit eden DAEŞ'in en önemli üssü ortadan kalkmış bulunuyor" diyen Mühendis, söz konusu operasyonlarda uluslararası koalisyon güçlerinin hiçbir rolü olmadığını ifade etti.

Şii milislerin Enbar'a bağlı DAEŞ kontrolündeki Felluce'ye 1 kilometre uzaklıkta bulunduğunu söyleyen Mühendis, milislerin söz konusu bölgenin kurtarılma operasyonuna katılıp katılmama kararını aynı zamanda silahlı kuvvetlerin de komutanı olan Başbakan Haydar el-İbadi'nin vereceğini ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.