Irak'taki olaylar

Irak'taki olaylar
Güvenlik güçleri, Enbar'da terör örgütü DAEŞ'e ait insansız hava aracını düşürdü- Ordu, Havda ve Meştel köylerinin kontrolünü ele geçirdi

ENBAR (AA) - Irak güvenlik güçlerinin, El-Enbar ilinde terör örgütü DAEŞ'e ait bir insansız hava aracı (İHA) düşürdüğü bildirildi.

Enbar'daki operasyonlardan sorumlu Tümgeneral İsmail el-Mihlavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orduya bağlı birliklerinin El-Felluce ilçesine bağlı El-Amiriyye kasabasında otomatik silahlar kullanarak DAEŞ'e ait bir İHA düşürdüğünü belirtti.

Aracın Fırat Nehri'ne düştüğünü ifade eden Mihlavi, bir kamera taşıyan İHA'nın, DAEŞ tarafından orduya bağlı bölgedeki birlikleri gözetlemek için kullanıldığını kaydetti.

Dün gece Er-Ramdi kentinin kuzeyindeki El-Cerayişi bölgesinde de bir İHA düşürdüklerini anlatan Mihlavi, böylece son 24 saatte düşürdükleri İHA sayısının iki olduğunu söyledi.

Öte yandan, El-Cezire'deki operasyonlardan sorumlu Tümgeneral Ali İbrahim Debun, ordu birlikleri ile DAEŞ arasında çıkan çatışmalar sonrasında El-Havda ve El-Meştel köylerinin kontrolünü ele geçirdiklerini dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.